Hrvatska

VESELO U SABORU: Nikola Grmoja optužio Ivana Šukera da mu je prijetio

Beljka je predložio da Vlada povuče 'lex Agrokor', napravi reviziju oštećenih malih dobavjača i iz proračuna isplati sredstva, a da 'ostatak privvatizacijske sramote prepusti tržištu'.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zaiskrilo je u petak već na samom početku saborskog zasjedanja, nakon što je 'mostovac' Miro Bulj za govornicom aktualizirao pitanje Agrokora i ministra Zdravka Marića predsjedavajućem Sabora požalio se 'mostovac' Nikola Grmoja koji je ustvrdio kako mu je, dok je Bulj govorio,  HDZ-ovac Ivan Šuker iz svoje zastupničke klupe prijetio.

Šuker je pak rekao da su to neistine, a Grmoja uzvraćao kako je spreman na poligraf.  

"Svjedoci smo da ministar Zdravko Marić ne želi odgovoriti na pitanja je li bio na sastanku s Todorićem u Vladi 26. veljače. Ne želi odgovoriti, a čovjek koji se kao ministar financija u najvećoj krizi u RH izuzeo i koji je cijelo vrijeme šutio i pravio se da ne zna ništa, a ako je to istina, a istina je jer ne želi dati odgovor, čovjek je koji je vukao konce, bio na Vladi. Postavio sam mu i pitanje da li je istina da je 3. ožujka po uputi premijera Plenkovića išao kod Ivice Todorića na sastanak. Jučer je otišao iz ove  sabornice kad sam mu postavio to pitanje i više se nije vratio", rekao je Bulj nakon stanke koju je zatražio.

Narod, kaže, mora znati da li je ministar Marić sudjelovao na sastancima kada je Todorić bio u slučaju Agrokor u Vladi i da li se sad našao po zapovjedi premijera Plenkovića s Todorićem. "On ne daje nikako odgovore. Blog Todorića ne čitam jer ništa u njemu i ne piše", istaknuo je Bulj.

Todorića je pak pozvao da objavi imena 'svojih ljudi' koji su mu omogućili da Hrvatsku dovede u ovakvu situaciju "od prvog do zadnjeg premijera".

Grmoja: Šuker mi prijeti da ću platiti; Šuker: Iznosi neistine!

"Dok je kolega Bulj govorio meni je zastupnik Šuker uputio prijetnju i rekao da ću platiti zbog ovoga. To je istina, Šuker. Neki dan ste iz klupe uputili 'mostovcima' poruku "Koji ste debili",  a predsjedniku Sabora ste rekli da ste pitali "Gdje ste vi bili'", požalio se Nikola Grmoja predsjedavajućem Sabora, dok je Šukeru poručio da ga neće zaplašiti.

"Zastupnik iznosi neistine! Dal' je itko čuo u sabornici da sam ja rekao i jednu riječ", branio se Šuker.

Grmoja mu je na to uzvratio kako je spreman na poligraf.

"Javnost želi čuti sadržaje, a ne vaše emotivne ispade", smirivao je situaciju predsjedavajući Sabora Furio Radin.  

Beljak predlaže da se Udbina preimenuje u Sudbinu

O Agrokoru je želio progovoriti i HSS-ovac Krešo Beljak te je u tom kontekstu zatražio da se "u Hrvatskoj potpiše svojevrsno primirje". "Mi srljamo iz rata u rat,  još vodimo Domovinski, Drugi svjetski, u očekivanju smo da počne Prvi, a zadnjih dana imamo mali noćni tihi blogerski rat. Hrvatskoj javnosti je dosta optužbi ljudi koji su zajedno stvorili, a sada sudjeluju u rušenju Agrokora", istaknuo je Beljak.

Predložio je da Vlada povuče 'lex Agrokor', napravi reviziju oštećenih malih dobavjača i  iz proračuna isplati sredstva, a da "ostatak privvatizacijske sramote prepusti tržištu".

Vrijeme koje je dobio zatraživši stanku u Saboru iskoristio je i kako bi poručio "ultradesničarima kojima je svaka druga rasprava u Saboru Udba"da pokrenu proceduru izmjena imena hrvatskog grada Udbina. "Taj grad podsjeća na mračnu tzv. crnu komunističku prošlost  pa neka se grad u budućnosti zove Sudbina".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

IVAN ŠUKER, HDZ, MOST, HSS, KREŠO BELJAK, SABOR, AGROKOR, nikola grmoja