Zagreb

HRT: Na HTV2 izravan prijenos 82. Zlatne igle

Održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Piše: PolitikaPlus

U subotu 7. listopada na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) u 20.05 gledatelje očekuje izravan prijenos najdugovječnije modne revije zagrebačkih obrtnika Zlatna igla koja se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Modnom će se pistom 82. put prošetati manekenke i manekeni najavljujući novu modnu sezonu.


„Već niz godina kao urednica surađujem s Udruženjem obrtnika grada Zagreba u pripremama i izvedbi Zlatne igle te se svake godine tomu iznova radujem. Poseban je to sadržaj za televiziju i nastojimo ga svake godine osvježiti nekim drukčijim pojedinostima. S redateljem Zoranom Nikolićem osmišljavamo jedinstvene načine za predstavljanje modnih kreatora u kratkim najavnim filmovima. Vjerujem da će ljubitelji mode i ovoga puta iskreno uživati u izravnome prijenosu privlačne modne revije iz studija Anton Marti Hrvatske radiotelevizije te da će svatko na toj modnoj pisti pronaći i nešto za sebe. Promičimo hrvatsko”, poručuje HRT-ova urednica i voditeljica Zlatne igle Uršula Tolj.


Svoje modele ove godine predstavit će Stolnik – design Lidija Skočibušić, NIT by Ana Žarković, AJD'sign by Antonia Jakšić Dorotić, DORA, modni dizajner Ana Kujundžić, Etno butik Mara, Krojački obrt JURA, Otvoreni atelijer Milena, Modna manufaktura Mustre, modna dizajnerica Iva Karačić, Etna Maar, DNK Nada Došen, Krzno Sumrak, Muška moda Šabić i modni dizajner Igor Galaš te XD Xenia Design. Uz modne će se obrtnike ovoga puta predstaviti i Sekcija cvjećara u predivnome cvjetnom izlazu. U glazbenome dijelu programa nastupit će Damir Kedžo, a modnu će priču svojom točkom otvoriti plesna skupina Ivone Perkov.


Osim na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) Zlatna igla  moći će se pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

obrtnici, ZAGREB, GRAD ZAGREB, ZLATNA IGLA, HTV2, HRT, TELEVIZIJA