Hrvatska

HDZ: Projekti se nisu ostvarivali kad je SDP imao većinu u Rijeci

Piše: PolitikaPlus/Hina

HDZ-ovi riječki gradski vijećnici u utorak su odbacili prozivke čelnika riječkog SDP-a i gradonačelnika Vojka Obersnela da ponašanje vijećnika HDZ-a i tzv. srednjeg bloka može usporiti i dovesti u pitanje provedbu gradskih projekata, te su poručili kako se brojni projekti nisu provodili dok je SDP s partnerima imao većinu u Gradskom vijeću.

 Ivona Milinović je na konferenciji za novinare rekla kako sadašnja većina, koju čine vijećnici koordinacije tzv. srednjeg bloka i HDZ-a, sigurno nije usporavala gradnju novog autobusnog kolodvora, uređenje novih prostora Muzeja moderne i suvremene umjetnosti ili Gradske knjižnice. Naime, istaknula je, realizacija tih projekata čeka se dulje od desetljeća, a u slučaju kolodvora i mnogo dulje.

 Prošlotjedne prozivke Obersnela da vijećnike koji čine većinu u Gradskom vijeću birači nisu birali "za prepucavanja, nego za normalan rad", kao i SDP-ove vijećnice Sandre Krpan da vijećnici srednjeg bloka i HDZ-a nisu dorasli svom poslu, Milinović je ocijenila neprimjerenima te uvredom za građane koji su glasali za te vijećnike.

  S druge pak strane, dodala je, vijećnici SDP-a i partnera protive se vraćanju ovlasti s izvršne vlasti na Gradsko vijeće, "jer ne žele odgovornost i naviknuti su da im se daju upute kako djelovati u vijeću", zbog čega ih je pozvala da se počnu odgovornije ponašati, prozivajući Obersnela da se "i dalje ponaša u stilu sjevernokorejskog diktatora".

 Josip Ostrogović je ustvrdio da su HDZ-ovi vijećnici itekako odgovorno shvatili svoju ulogu te se pomno pripremaju za svaku sjednicu vijeća. 

 Inače, u riječkom Gradskom vijeću pod neslužbenim nazivom "srednji blok" okupljeni su vijećnici koordinacije stranaka Akcije mladih, Liste za Rijeku, Mosta, HNS-a i vijećnika izabranih s nezavisne liste Hrvoja Burića. Njih je 15, koliko ima i SDP-ova koalicija, a u Gradskom vijeću još je sedam vijećnika HDZ-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

RIJEKA, SDP, HDZ