Tvrtke

HRVATSKA NARODNA STRANKA: Najvažnije nam je buduće poslovanje Agrokora

Smatramo da njegov rad treba ubrzati, kako bi sve bilo završeno u planiranom roku, uz poseban naglasak na vraćanje dugova svim dobavljačima, spašavanje radnih mjesta, te očuvanje hrvatske poljoprivrede i industrijske proizvodnje, priopćio je HNS nakon revidiranog financijskog izvješća operativnih kompanija Agrokor grupe za 2016. koje je predstavio izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatska narodna stranka poručila je u četvrtak kako joj je najvažnije buduće poslovanje Agrokora te je izrazila nadu da će izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak postupati racionalno, u duhu dobrog poduzetnika, a na dobrobit razvijanja koncerna, svih njegovih zaposlenika i hrvatskog gospodarstva općenito.

Smatramo da njegov rad treba ubrzati, kako bi sve bilo završeno u planiranom roku, uz poseban naglasak na vraćanje dugova svim dobavljačima, spašavanje radnih mjesta, te očuvanje hrvatske poljoprivrede i industrijske proizvodnje, priopćio je HNS nakon revidiranog financijskog izvješća operativnih kompanija Agrokor grupe za 2016. koje je predstavio izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak.

Koalicijski partner HDZ-a smatra da je prošlost Agrokora načelno svima jako dobro poznata i neupitno je da je riječ o koncernu koji je imao velikog utjecaja na hrvatsku industriju i poljoprivredu.

"Napravljeno je puno dobrih poteza, ali i onih loših, što je rezultiralo time da je kompanija zapela u velike financijske probleme. Kako je do toga došlo i tko je za to odgovoran istražit će mjerodavna državna tijela i institucije koje će, utvrde li se nepravilnosti, u konačnici postupiti sukladno zakonima Republike Hrvatske", stoji u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatsko gospodarstvo, KOALICIJA, AGROKOR, VLADA, HNS