Kultura

NAGRADNI NATJEČAJ: Ovo je dobitnica 1x2 ulaznice za THE GREAT GATSBY BALLET u SUBOTU 14. 10.

Nakon Zagreba, ovaj baletni blockbuster gostuje u Parizu s čak tri izvedbe, potom u Minsku, Almatiju pa Berlinu dok će Cannes ispratiti staru godinu i pozdraviti novu 2018. upravo uz Great Gatsby.

Piše: PolitikaPlus

Od danas do PETKA 13. 10. do podneva „idemo“ s nagradnim natječajem koji organizira portal PolitikaPlus, u kojem za THE GREAT GATSBY BALLET koji će biti na programu u SUBOTU 14. 10. u 20.00 sati u ARENI ZAGREB darujemo 1x2 ulaznice (JEDAN DOBITNIK/DOBITNICA osvaja DVIJE ulaznice).


DOBITNICA NAGRADNOG NATJEČAJA JE: Ivana Zorić, čestitamo sretnoj dobitnici.

 

Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode TOČNO KAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno), i

4. broj telefona/mobitela.

 

Ime dobitnika/dobitnice objavljujemo na portalu. Dobitnik/dobitnica NEĆE posebno biti obaviješten o načinu preuzimanja osvojenih ulaznica, koje podižu uz predočenje osobne iskaznice na dan koncerta, na ulazu u dvoranu ARENA ZAGREB, na mjestu koje će biti označeno s „Popisi i akreditacije“.

 

Nagradno pitanje je: Kako se zove koreograf baletnog spektakla THE GREAT GATSBY BALLET?


SVOJE ODGOVORE ŠALJITE NA MAIL: [email protected]


******************************************************************

Povodom Great Gatsby Balleta, blockbustera koji se sprema 14. listopada u Areni Zagreb, Cvjetni trg se nakratko pretvorio u plesni podij i dao naslutiti kakav nas plesni megaspektakl očekuje uskoro u Zagrebu.Članovi popularne plesne skupine Atomic Dance Factory uz podršku balerina izveli su autorsku točku u stilu ludih 20-ih godina i rasplesali kako one najmlađe, tako i većinu prolaznika koji su našli usred Zagreba.

Ukoliko ste propustili biti na mjestu događaja, donosimo video koji savršeno ocrtava atmosferu koja se proširila gradom.

POGLEDAJTE - https://vimeo.com/235183406 
Facebook - https://www.facebook.com/ ARTentainment/videos/ 1977969302488310/ 


Ovaj kratki performans uvod je u plesnu groznicu koja polako zahvaća grad, jer nakon rasprodane europske turneje, oduševljene publike Berlina, Frankfurta, Hamburga, Beča i Ženeve, nakon više od  70.000 gledatelja u svijetu, Great Gatsby napokon stiže i u Zagreb!

Nakon Zagreba, ovaj baletni blockbuster gostuje u Parizu s čak tri izvedbe, potom u Minsku, Almatiju pa Berlinu dok će Cannes ispratiti staru godinu i pozdraviti novu 2018. upravo uz Great Gatsby.

Zagreb ovim događajem staje uz bok svjetskim prijestolnicama i postaje domaćin istinskim umjetničkim zvijezdama.

Naime, Great Gatsby vrhunski je plesni spektakl i blockbuster, u kojem sudjeluju virtuozi iz svijeta baleta, plesa općenito, kazališta i glazbe, poput Denisa Matvienka, nacionalnog baletnog prvaka Marijinskog teatra i po mnogima „najbolje baletana današnjice“, Dwighta Rhodena, jednog od najtraženijih suvremenih koreografa u svijetu, vrhunskog kompozitora Konstantina Meladzea, Clifforda Williamsa, plesača koji je svoje umijeće brusio u u prestižnim plesnim školama poput Julliarda i The School of American Ballet...

Na Cvjetnom trgu našao se i Azamat Nabiullin, prvak baleta Hrvatskog Narodnog Kazališta koji nije mogao sakriti oduševljenje što će Zagreb biti gost ovakvom plesnom spektaklu i vrhunskim umjetnicima:
„Denis Matvienko je sigurno jedna od najvećih baletnih zvijezda na međunarodnoj sceni. Radi se o miljeniku publike i kritike, umjetniku čije ime u pravilu rasprodaje predstave. Klasični primjer vrhunskog školovanja u bivšem Sovjetskom savezu. Gotovo je nemoguće ukratko nabrojati sve nagrade koje je osvojio ili uloge koje je otplesao, ali u svakom slučaju, to je plesač koji u malom prstu ima kompletan zahtjevan klasični repertoar, a nakon klasike, dokazao se i u modernom izričaju. Njegov dolazak puno znači za zagrebačku publiku, kao i sama prilika da pogledaju Great Gatsby. Riječ je spektakl o kojem cijeli umjetnički svijet bruji, pa mi je drago vidjeti da je i Zagreb konačno domaćin jednog takvog svjetskog hita. Također, drago mi je da sam upravo imao priliku vidjeti i mlade i stare, i velike i male kako su se rasplesali nasred glavnog grada. Ples uistinu spaja sve, a ono najbolje tek dolazi - vidimo se 14. listopada u Areni“.

Saša Krnetić iz Atomic Dance Factoryja, najpoznatije urbane plesne skupine u Hrvatskoj, zaslužan je za koreografiju i ples kojim se Zagreb ovaj vikend nakratko vratio u 20-e godine prošlog stoljeća.

„Čim sam pročitao da Great Gatsby Ballet dolazi u Zagreb, znao sam da na neki način želim biti dio tog plesnog spektakla. Ples je moj život zadnjih 22 godine, kao i svih članova Atomic Dance Factoryja, a ovo što ćemo imati prilike vidjeti u Areni sljedeći mjesec očekujem da bude neponovljivo iskustvo, kako za bilo koga tko se bavi plesom, glazbom i umjetnosti općenito, tako i za svu publiku koja je željna vrhunskih umjetnika. Sve se poklopilo savršeno kada su me organizatori kontaktirali da napravimo ovaj mali plesni performans, kako bi plesom, glazbom i atmosferom, poput vremeplova, odveli ljude u ta luda vremena i pokazali da, kad je ples u pitanju, granice ne postoje. Bilo je pravo zadovoljstvo vidjeti koliko se ljudi okupilo na Cvjetnom kako bi pogledali samo par minuta plesa. Zamislite kakve će  tek reakcije biti nakon premijernog izvođenja Great Gatsby Balleta u Areni. Ja, prvenstveno kao plesač, jedva čekam vidjeti ovaj plesni spektakl uživo! - izjavio je Saša nakon nastupa na Cvjetnom trgu.

Publiku u Areni Zagreb 14. listopada očekuje neponovljiv spoj klasičnog baleta, suvremenog plesa i kinematografije koja će uistinu sve prisutne ostaviti bez daha.

Scenografija kao i popratni sadržaji, od kojih su organizatori otkrili samo to da „će i novčanice padati s neba“, prilagođeni su isključivo gledatelju, kako bi doživljaj bio što potpuniji, pa se stoga u prodaji našlo svega 4.000 ulaznica.

Cijene ulaznica se kreću od 180 do 450 kuna, ovisno o mjestu sjedenja a detaljan prikaz cjenovnih kategorija kao i slobodnih mjesta nalazi se na ovom linku - http://www.eventim.hr/hr/ ulaznice/the-great-gatsby- ballet-zagreb-arena-960931/ performance.html

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZAGREB, arena zagreb, Great Gatsby, nagradni natječaj