Zagreb

ZET: Svi sveti – blagdanska organizacija prijevoza

Telefonske informacije o stanju u prometu na području posebne prometne regulacije moći će se dobiti na telefonskom broju Pozivnog centra Zagrebačkog holdinga – 072 500 400.

Piše: PolitikaPlus

ZET je u potpunosti spreman za izvanrednu organizaciju prijevoza na dane uoči, kao i na sam blagdan Svih svetih te na Dušni dan. Od početka tjedna prati se prometna situacija na linijama čije trase uobičajeno prolaze uz veća gradska groblja, a prema potrebi uključuju se u promet i dodatni prijevozni kapaciteti.


Posebna regulacija prijevoza na snazi će biti u srijedu, 1. studenoga. Tramvajske i autobusne linije koje prolaze ili dovode do zona većih gradskih groblja bit će pojačane prema potrebi, a uspostavit će se i izvanredne autobusne linije. 


TRAMVAJSKI PROMET

 
U ponedjeljak i utorak, 30. i 31. listopada, tramvajske linije prometovat će prema uobičajenom rasporedu radnog dana.


Na blagdan Svih svetih, u srijedu, 1. studenoga,  na linijama 2, 5, 9, 13 i 15 primjenjivat će se nedjeljni vozni red, dok će na linijama 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. Kako bi se olakšao prelazak putnika iz tramvaja na autobusne linije terminala Kaptol, ovisno o broju putnika, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište u Ilici, neposredno uz Trg bana Josipa Jelačića.


AUTOBUSNI PROMET


Prema gradskim grobljima, ovisno o priljevu građana, ZET već od početka tjedna uključuje dodatne autobuse na redovne linije.


Kako bi se uspostavila kvalitetna prometna povezanost, u srijedu, 1. studenoga, vozit će i autobusi izvanrednih linija:

Kaptol – Mirogoj,


Kaptol – Mirogoj – Krematorij,


Kvaternikov trg – Srebrnjak,


Dubrava – Miroševec,


Dubec – Markovo Polje i


Podsused-centar – Poljanica – Gornja Bistra.PRIJEVOZ DO MIROGOJA I KREMATORIJA


Izvanredne autobusne linije Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Mirogoj – Krematorij bit će uspostavljene u srijedu, 1. studenoga, od 8 do 21 sat. Na linijama Kaptol – Mirogoj i Kaptol - Mirogoj – Krematorij, autobusi će polaziti nakon popunjenja, bez usputnog zaustavljanja na stajalištima redovnih linija, dok će se linija za Krematorij zaustavljati na stajalištu u neposrednoj blizini arkada, u zoni kružnog toka na Mirogoju.


Prema Kaptolu autobusi će se usputno zaustavljati i na Mirogoju, odnosno na privremeno uspostavljenom stajalištu na Remetskoj cesti, u zoni raskrižja s Mirogojskom cestom.

 

Trasa linije Kaptol – Mirogoj: Kaptol – Zvonarnička - Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea - Mirogoj. U povratku: Mirogoj – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.


Trasa linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij: Kaptol – Zvonarnička - Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea – Mirogoj - Mirogojska – Remetska cesta – Krematorij. U povratku: Krematorij – Remetska cesta – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.


Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija, kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij.

Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovne linije.


Izvanredna autobusna linija 297 (Kvaternikov trg – Srebrnjak) prometovat će u srijedu, 1. studenoga, od 8 do 21 sat.


Trasa linije 297: Terminal Kvaternikov trg – Heinzelova – Kvaternikov trg – Domjanićeva – Srebrnjak – Bijenička cesta (okretište autobusa) te istom trasom u povratku.


Autobusi izvanredne linije 297 zaustavljati će se i na stajalištu Srebrnjak/Petrova ulica.


Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na peronu linije 201 Kaptol – Kvaternikov trg, a izlazak na zapadnom dijelu Heinzelove ulice.

Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta.

Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak.


Izmjene  na autobusnim linija čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije

 
U srijedu, 1. studenoga, od 8 do 21 sat, zbog posebne regulacije prometa neće prometovati linije 106 (Kaptol – Mirogoj – Krematorij) i 201 (Kaptol – Kvaternikov trg)


Autobusne linije 203 (Svetice – Vinec – Krematorij) i 226 (Kaptol – Remete - Svetice) u srijedu, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, prometovat će redovnom trasom do Krematorija, a u slučaju nemogućnosti prolaska bit će skraćene do Remeta, odnosno Vineca.


Tijekom posebne regulacije prometa, u srijedu , 1. studenoga, od 8 do 21 sat, mijenja se trasa redovne autobusne linije 105 (Kaptol – Britanski trg). Prema Britanskom trgu autobusi će voziti na relaciji Kaptol, Zvonarnička, Degenova, Ulica Medveščak, Gupčeva zvijezda, Vrančićeva i dalje uobičajenom trasom. Uspostavit će se i privremeno stajalište u Vrančićevoj ulici, u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom. U smjeru Kaptola autobusi će voziti uobičajenom trasom. PRIJEVOZ DO MIROŠEVCA


Od četvrtka, 26. listopada, ZET prema potrebi uključuje dodatne autobuse na redovne linije koje prometuju u zoni groblja, dok će izvanredna autobusna linija 299 (Dubrava – Miroševec) prometovati u srijedu, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, bez usputnog zaustavljanja.


Trasa izvanredne linije: Avenija Gojka Šuška – Ulica Rudolfa Kolaka – Aleja Tišine – rotor Miroševec – Mramorni prilaz – Oporovečka – Aleja Tišine – Ulica Rudolfa Kolaka – Avenija Gojka Šuška – terminal Dubrava.


Ulazak putnika u autobuse za Miroševec bit će sjeverno od izlaza s terminala Dubrava, na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška. Ulazak putnika na Miroševcu bit će na istočnom dijelu kolnika Mramornog prilaza.

Izlazak putnika u Dubravi bit će na izlaznom stajalištu na zapadnom dijelu terminala, a na Miroševcu bit će  na Aleji Tišine, u zoni raskrižja sa Žitnom ulicom.


Izmjene na autobusnim linijama čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije


U srijedu, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, linije 206 (Dubrava – Miroševac) i 210 (Dubrava – Studentski grad – Klin) neće prometovati, dok će se autobusna linija 230 (Dubrava – Granešinski Novaki) od 7.30 do 21 sat pojačati dodatnim prijevoznim kapacitetima.


PRIJEVOZ DO MARKOVOG POLJA


Izvanredna autobusna linija 298 (Dubec – Markovo Polje), prometovat će u srijedu, 1. studenoga, od 8 do 20 sati.

Predviđena trasa linije je: Dubec – Zagrebačka – Varaždinska – Vugrovečka – Alejom mira do groblja Markovo polje.


Autobusi će se zaustavljati samo na stajalištima u Sesvetama (Zagrebačka – Bistrička) i u Popovcu (Vugrovečka – Varaždinska).


Ulazak putnika u autobuse za Markovo Polje bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu s kojeg uobičajeno polazi linija 274, a ulazak putnika za smjer prema Dupcu bit će na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira.

Izlazak putnika iz autobusa na Markovom polju bit će na sjevernoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira, a  na terminalu Dubec bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija.


Izmjene na autobusnim linijama čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije


Redovna autobusna linija 267 (Dubec – Markovo Polje) neće prometovati u srijedu, 1. studenoga, dok će od subote, 28. listopada, do utorka, 31. listopada, kao i u četvrtak, 2. studenoga, prema potrebi biti pojačana dodatnim prijevoznim kapacitetima.


Autobusi linije 271 (Dubec – Sesvete - Jesenovec – Glavnica Donja), od subote, 28. listopada, do četvrtka, 2. studenoga, privremeno će se zaustavljati na autobusnom stajalištu u Glavnici Donjoj, u zoni kbr. 5.


Autobusi linije 272 (Dubec – Sesvete – Moravče), od subote, 28. listopada, do četvrtka, 2. studenoga, privremeno će se zaustavljati na autobusnom stajalištu u Moravču, u zoni kbr. 83.


Napominjemo, kako će iz Dupca, za vrijeme izvanredne organizacije prometa, autobusi linije 224 ( Dubec – Novoselec) polazit će sa uobičajenog stajališta linija 280 i 267, autobusi linije 270 ( Dubec – Sesvete – Blaguša) sa stajališta linije 273, a autobusi linije 274 (Dubec – Sesvete – Laktec) sa stajlišta linija 271 i 272.


OSTALE AUTOBUSNE LINIJE


Uobičajeni raspored radnog dana primjenjivat će se na redovne autobusne linije u utorak, 31. listopada, a nedjeljni raspored u srijedu, 1. studenoga. Prema potrebi uključivat će se dodatni prijevozni kapaciteti.


U srijedu, 1. studenoga, autobusna linija 125 (Črnomerec – Gornje Vrapče) bit će prema potrebi pojačana dodatnim prijevoznim kapacitetima od 8 do 17 sati.

 
U ponedjeljak i utorak, 30. i 31. listopada, autobus na redovnoj liniji 182 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić – Šibice) ostvarit će polazak prema groblju Zaprešić samo u 7.25 sati te u srijedu, 1. studenoga u 6.40 sati. U ostalim polascima linija će prometovati izravno za Šibice. Od 8 do 20.45 sati prometovat će izvanredna autobusna linija 181 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić) koja će polaziti svakih 30 minuta.


Autobusi linija 172 (Črnomerec – Zaprešić), 176 (Črnomerec – Gornja Bistra) i 177 ( Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra), od ponedjeljka, 23. listopada, do četvrtka, 2. studenoga, u vremenu od 8 do 20 sati,  zaustavljat će se i na stajalištima Aleja Bolonje/Gospodska, dok će autobusna linija 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra) u utorak i srijedu, 31. listopada i 1. studenoga, biti pojačana izvanrednom autobusnom linijom 198 (Podsused centar – Poljanica – Gornja Bistra) s polascima svakih 90 minuta.


 
Telefonske informacije o stanju u prometu na području posebne prometne regulacije moći će se dobiti na telefonskom broju Pozivnog centra Zagrebačkog holdinga – 072 500 400.

Radno vrijeme pozivnog centra je od 0 – 24 sata.


Tijekom posebne prometne organizacije, u srijedu, 1. studenoga, prijevoz će na izvanrednim autobusnim linijama biti besplatan!


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GRAD ZAGREB, gradska groblja, AUTOBUS, MIROGOJ, TRAMVAJ, ZET, ZAGREB, SVI SVETI