Turizam

DOBRE VIJESTI: Bjelovarčani dobivaju treće najveće klizalište u Hrvatskoj

Bjelovarsko klizalište treće je po veličini u Hrvatskoj, a samo Zagreb ima dva veća klizališta.

Piše: PolitikaPlus/Hina

U samom središtu Bjelovara, u gradskom parku ispred najvećeg kamenog paviljona u Europi, uskoro će biti postavljeno treće najveće klizalište u Hrvatskoj koje će na 500 četvornih metara istodobno moći primiti 150 klizača.

"Klizalište će se prostirati na 500 četvornih metara ledene plohe koju će osvjetljavati LED rasvjeta. Kapacitet klizališta je 150 osoba i planiramo ga otvoriti 24. studenog", najavio je u petak bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Projekt će se realizirati kao svojevrsno javno-privatno partnerstvo pri čemu je iz gradske blagajne osigurano 230 tisuća kuna. Cijene ulaznica će biti deset kuna za sat vremena, a najam klizaljki 15 kuna. Osigurani su i besplatni termini za bjelovarske vrtiće i osnovne škole, a organizirat će se i škola klizanja, rečeno je na konferenciji za novinare.

Operativna organizacija povjerena je tvrtci "Domaći radio" čiji je direktor Robert Veseljak najavio brojna događanja, poput gostovanja hokejaša "Medveščaka" i nastupa umjetničkih klizačica.

"Plan je da klizalište bude otvoreno do 15. siječnja, no, ako će biti velikog interesa, može raditi i do kraja siječnja", rekao je Veseljak.

Bjelovarsko klizalište treće je po veličini u Hrvatskoj, a samo Zagreb ima dva veća klizališta.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KLIZALIŠTE, KLIZANJE, BJELOVAR, ZIMA