Tvrtke

NAJPOZNATIJI BLOGER: Ivica Todorić podnio kaznenu prijavu protiv Dalić, Ramljaka, Wagnera i Knighthead

U kaznenoj prijavi koju je uputio Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu preko svojih opunomoćenika, Ivica Todorić naveo je svoju adresu u Zagrebu, Himper 5.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Na blogu se ponovno u nedjelju oglasio Ivica Todorić, za kojim je raspisana crvena tjeralica zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 milijuna kuna, te navodi da je podnio kaznenu prijavu 'zbog kriminala u Agrokoru' protiv Izvanredne uprave u Agrokoru i odgovornih.

U kaznenoj prijavi koju je uputio Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu preko svojih opunomoćenika, Ivica Todorić naveo je svoju adresu u Zagrebu, Himper 5.

Todorić je, kako piše na blogu, kaznenu prijavu podnio protiv Martine Dalić, potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, Ante Ramljaka, izvanrednog povjerenika Vlade RH u izvanrednoj Upravi koncerna Agrokor, Thomasa Wagnera, suosnivača i supredsjedatelja Uprave Knighthead Capital Managementa te tvrtke Knighthead Capital Managment.

Kaže da je kaznenu prijavu podnio protiv odgovornih zbog "kriminalnih aktivnosti koje provodi izvanredna uprava Agrokora".

 "Potezi izvanredne uprave, koje odobrava Vlada, kao rezultat imaju pogodovanje odabranima i zastrašujuće urušavanje vrijednosti tvrtki iz koncerna čemu svjedoče i burzovni rezultati trgovanja dionicama Agrokorovih tvrtki koje, očito, treba uništiti kako bi se prodale u bescjenje", ustvrdio je Todorić na blogu.

Ivica Todorić još nedostupan hrvatskom pravosuđu

Ivica Todorić još uvijek je nedostupan hrvatskom pravosuđu. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas je na upite novinara zna li hrvatska policija gdje je Todorić, rekao kako naša policija aktivno surađuje s policijama u Europi i u svijetu.

“Na to pitanje i na sva pitanja te vrste, kao što je Ravnateljstvo policije već i priopćilo, možemo reći da hrvatska policija u okviru međunarodne policijske suradnje aktivno surađuje s policijama u Europi i u svijetu”, izjavio je Božinović prilikom današnjeg obilježavanja 27. obljetnice 1. gardijske brigade Tigrova.

Europski policijski ured – Europol objavio je proteklog tjedna na svojim stranicama fotografije i podatke o Ivici Todoriću za kojim hrvatsko pravosuđe traga zbog slučaja Agrokor. Uz fotografiju i opis osobe, Europol je na svojim stranicama napisao da se Todorića traži zbog korupcije, prijevare i krivotvorenja dokumenata, uključujući i  dokumente koji utječu na financijske interese EU-a.

Hrvatsko pravosuđe ranije je izdalo crvenu tjeralicu za Ivicom Todorićem koji je nedostupan od pokretanja istrage u slučaju Agrokor, unatoč ranije raspisanoj tjeralici i izdanom Europskom uhidbenom nalogu (EUN).

Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora pokrenuta je zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 milijuna kuna, pri čemu je istražni zatvor određen samo za Ivicu Todorića.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PRIJAVA, ANTE RAMLJAK, MARTINA, BLOG, agrokor, ivica todorić, DORH