Scena

LJEPOTAN SEDAMDESETIH: U 68. preminuo američki glumac i pjevač David Cassidy

Cassidy je prošli tjedan prevezen u bolnicu zbog otkazivanja nekoliko organa. Ranije ove godine pjevač je rekao da pati od demencije te da će prekinuti turneju kako bi uživao u životu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Američki glumac David Cassidy koji je popularnost stekao serijom "The Partridge Family", a kasnije bio pjevač u istoimenoj grupi, preminuo je u 68. godini, prenose mediji.

"David je umro okružen onima koje je volio, s radošću u srcu i bez bolova koje je dugo trpio", priopćili su članovi njegove obitelji.

Cassidy je prošli tjedan prevezen u bolnicu zbog otkazivanja nekoliko organa. Ranije ove godine pjevač je rekao da pati od demencije te da će prekinuti turneju kako bi uživao u životu.

Popularnost je stekao igrajući Keitha Partridgea u "The Partridge Family", seriji iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća koja prati život majke i njezinih petero djece koja su osnovala rock bend.

Neke od pjesama iz ovog sitcoma, poput "I Think I Love You" postale su klasici, a Cassidy je zajedno s ekipom iz serije, 1971. bio nominiran za nagradu Grammy.

Sedamdesetih godina prošlog stoljeća njegovi su koncerti punili arene i stadione. Histerija oko Cassidyja bila je tolika da je dobila naziv "Cassidymania". Nakon nesretnog spleta događaja 1974. kad je na njegovu koncertu u Londonu u stampedu nastradalo 800 ljudi, Cassidy je odlučio završiti turneju i okrenuti se pisanju pjesama.

Nakon serije Cassidy je postigao uspješnu karijeru kao pjevač i glumac. U karijeri je prodao više od 30 milijuna ploča širom svijeta.

Iza njega je ostalo sedam studijskih albuma, a posljednji "Old Trick New Dog" objavio je 1998.

Davida su se mnogi sjetili na društvenim mrežama, odavši mu iskrenu počast.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

David Cassidy, ODLAZAK, SMRT, SEDAMDESETE, AMERIKA