Mislav Miholek

PANONSKI VIDICI: Saborski zastupnici - preplaćena zaigrana derišta koja su izgubila dodir sa stvarnim životom

Gledajući ovaj blesavi današnji igrokaz oko Sabora, čini se da je infantilizacija saborskih zastupnika, prvenstveno oporbenih došla na višu razinu ljudske gluposti.

Piše: Mislav Miholek

Nije apsolutno ništa novo da je Sabor svijet za sebe. Biti zastupnikom je ravno dobitku na lotu, četiri godine se dio povlaštene kaste s odličnom plaćom, nikakvom odgovornosti i beneficijama do neba. Saborski restoran je simbol te povlaštenosti s obzirom na običan narod.
   
Gledajući ovaj blesavi današnji igrokaz oko Sabora, čini se da je infantilizacija saborskih zastupnika, prvenstveno oporbenih došla na višu razinu ljudske gluposti. Istina, primjerice u domovima talijanskog parlamenta šakački obračuni su tradicija i hrvatski parlament je miran spram takvih običaja, ali kod nas se parlamentarci ne mlate primarno zato jer su kukavice, a tek onda sve ostalo.

Ovo je danas bilo novo dno dna parlamentarne demokracije.

Lupanje pločicama je na razini dječjega vrtića, a činjenica da se dežurna vrtićka teta Gordan Jandroković nije se baš najbolje snašao među svojim kikićima, jer ipak su ta derišta naviknuta da dobiju sve što žele. Ovo je danas bilo novo dno dna parlamentarne demokracije.
   
Doduše, parlamentarna demokracija nema alternativu, pa se ovu skupinu klaunova zvanu hrvatski zastupnici treba braniti kao vrhunac zapadne demokracije, jer alternativa je da neki ludi pukovnik povede satniju i lupa cipelom za govornicom pritom objašnjavajući da je preuzeo vlast. Hrvatska je imala diktaturu od 1941. do 1990. i plodovi tih godina su mizerni.
   
Dok se Hrvatska prazni od mladih, ovi lupaju pločicama. Može li gore? Meni se čini da može s obzirom na sastav Sabora.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mislav miholek, CIRKUS, saborski zastupnici, SABOR