Hrvatska

ODLAZAK: Vlaho Orepić istupio iz Kluba zastupnika Mosta

Piše: PolitikaPlus

Vlaho Orepić, bivši ministar unutarnjih poslova, odlučio je napustiti Klub zastupnika Mosta poručivši kako će njegovo daljnje političko djelovanje biti usmjereno postizanju jedne pristojne uljuđene, uređene, građanske Hrvatske

"Već duže vrijeme nastojim potaknuti, istaknuti na unutarnju organizaciju i djelovanje na terenu. Iscrpio sam sve mogućnosti za to. Naše društvo nalazi se u iznimno složenim i zahtjevnim okolnostima, smatram da nepotrebna konfliknta politika nema prostora ni vrijeme i treba je zamijeniti jednom jasnom, korisnom, životnom politikom", rekao je Orepić.

"Istupio sam zato što ideju Mosta želim potkrijepiti idejama koje će biti bitne cijelom društvu, a ne samo dijelu njega. To podrazumijeva okupljanje stručnih, samoostvarenih ljudi, koji će objektivno moći ostvariti te ciljeve. Nastojat ću u Saboru biti glas takvih samoostvarenih ljudi, koji nisu ideološki opterećeni, kako onih u Mostu, tako onih izvan njega. Nastojat ću politiku kao sredstvo vratiti narodu i izvesti iz lokalnih okvira. Moje političko djelovanje bit će usmjereno postizanju jedne pristojne uljuđene, uređene, građanske Hrvatske", rekao je Orepić.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

most, vlaho orepić