Hrvatska

NAKON ISTUPA OREPIĆA: Petrov: Nije mi jasan Orepić; Grmoja: I dalje sam spreman primiti metak za njega...

Piše: PolitikaPlus

Istupanje Vlahe Orepića iz Kluba zastupnika Mosta komentirao je Božo Petrov, predsjednik Mosta.

'Nisu mi jasni motivi Vlahe Orepića Orepića, ako se igdje mogao ostvariti onda je to Most', kazao je Božo Petrov. Žao mu je, kaže, što Orepić to nije kazao sutra na Klubu zastupnika Mosta.

''Bez obzira na odlazak, ako pokrene inicijative koje su dobre Most će ih podržati i nadam se da će on podržati one koje smo mi pokrenuli i koje ćemo pokrenuti", rekao je Petrov.

Budući da je stranku napustio i splitski vijećnik Martin Pauk, Petrova su upitali dolazi li do osipanja stranke. 

- Ne, ne dolazi. Ako je Most po ičemu specifičan, onda je to po svojoj raznovrsnosti. Nama su pristupili i kolege iz SDP-a i Živog zida. Možete vidjeti da je gospodin Žagar, koji je prije bio u SDP-u,  danas jedan od aktivnijih zastupnika Mosta u sabornici - kazao je Petrov.

I Mostovac Nikola Grmoja u Saboru je danas komentirao odluku svog stranačkog kolege Vlahe Orepića da napusti Klub zastupnika Mosta.
Vezani članci

Poručio je kako ne vjeruje da je razlog tome njegova izjava o izbjeglicama iz BiH od koje se Orepić ogradio.

"Nakon što se on ogradio od dijela moje izjave koja je bila shvaćena u cijelosti, ja sam bio taj koji je smirivao situaciju i pohvalio Vlahu što se kao hrvatski branitelj zauzima za pomirenje. Što se tiče izjava unutar Mosta, tu vlada potpuna sloboda. Zastupnici koji su nama prešli iz drugih stranaka slobodno izražavaju svoje mišljenje i kažu da su se preporodili jer bez ikakvih sankcija mogu govoriti o svojim stavovima. Ovo je meni dosta čudnovato, a javnosti i Orepiću bi poručio da sam i nakon odlaska spreman primiti metak za njega, kao što sam to bio i prije", kazao je Grmoja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VLAHO OREPIĆ, MOST, BOŽO PETROV, NIKOLA GRMOJA