Hrvatska

Mještani ne zamjeraju župniku zbog skupog Mercedesa: "Neka ima čovjek. Radi, živi ko i mi svi. Nikome nije ukrao ništa"

Piše: PolitikaPlus

Andrija Vrbanić, svećenik iz Ivanovca pokraj Osijeka, kupio je automobil vrijedn gotovo 300 tisuća kuna. Za taj novac osoba na minimalcu, a takvih je najviše u Slavoniji, mora raditi 10 godina. No, mještani Ivanovca ne vide ništa loše u župnikovu luksuznom vozilu prenosi Dnevnik.hr.

I u Ivanovcu se, kao i u mnogim slavonskim selima, teško živi. Vozni park mještana to najbolje oslikava.

Rudolfu Felji iz Ivanovca nije krivo što župnik ima bolji Mercedes od njega. "Neka ima čovjek. Radi, živi ko i mi svi. Nikome nije ukrao ništa. Sve je pomagao, dao je ljudima milijun socijalne pomoći i svega, a oni ga blate. To je sramota", kaže Felja.

Slično govori i Iva Milas. "Bože moj, da nije zaradio ne bi ga ni kupio", kaže ova mještanka kojoj ne smeta što župnik vozi skupi auto. "Ne, Bože sačuvaj, što bi mi smetalo", kaže Milas.

O svećeniku Andriji Vrbaniću župljani imaju samo riječi hvale. "Kao čovjek, kao svećenik, mogu reći samo sve najbolje o njemu. A ne idem u crkvu svake nedjelje i ne ližem oltare", kaže Zvonko Vujnović.

I Iva Milas kaže da župnik Vrbanić ne može biti bolji. "Uvijek je bio i sad ostao. Eto, i nek živi, nek mu da Bog zdravlja, 100 godina nek živi", kaže Milas
prenosi Dnevnik.hr..

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

crkva, auto, župnik