Zagreb

ZAGREB: Gradonačelnik Bandić primio predstavnike rukometnih reprezentacija skupine C

Piše: Ivana Vranješ

Zagrebački  gradonačelnik Milan  Bandić u nedjelju u  gradskoj  palači  Dverce održao je svečani prijem za predstavnike  rukometnih reprezentacija skupine C  u  kojoj su  Njemačka, Slovenija Crna Gora i Makedonija. Ove  reprezentacije  igraju  utakmice  u prvoj  fazi   Europskog rukometnog  prvenstva  u zagrebačkoj  Areni .

Prijemu su  prisustvovali i predstavnici Hrvatskog  rukometnog saveza  te igrači .“Drago mi je da smo u palači  Dverce  gdje se primaju najistaknutiji i najvažniji gosti  grada Zagreba“, rekao je  Bandić, te je naglasio  kako je Hrvatska  jedina  zemlja koja je po  drugi put  dobila Europsko rukometno prvenstvo, a na tome treba zahvaliti   predsjedniku Hrvatskog  rukometnog saveza  Tomislavu   Grahovcu. Bandić je zaželio reprezentacijama da se u Zagrebu  osjećaju  ugodno , te da  pobjedi najbolji.

„ Koliko god  kažu   da je pod  b bitno sudjelovati, pod a  još važnije pobijediti, važno je jedno i drugo“, ističe Bandić. No , smatra  da je važno da utakmice proteknu u ozračju sportske atmosfere i prijateljstva kako i doliči sportašima. Bandić je zaželio da reprezentacije ponesu najbolje  uspomene s Europskog rukometnog  prvenstva i da se  ponovno vrate u Zagreb.

„ Svi  možemo biti sretni i zadovoljni, Prvenstvo je krenulo  na najbolji mogući način. Sve dvorane su krcate  što je mislim  po prvi puta od  kada se organizira europsko  i svjetsko rukometno prvenstvo.  Imamo situaciju da već u prvom  krugu  nema slobodnih mjesta u dvorani. To je uvijek  tako kada igra domaćin, ali i kada ne igra  hrvatska reprezentacija dvorane su pune i utakmice se igraju u sjajnoj atmosferi.“, rekao je   predsjednik Hrvatskog  rukometnog saveza Tomislav  Grahovac. Dodao je kako je  hrvatska reprezentacija  dobro  počela, a uvijek je prva utakmica i najteža.

„ S obzirom  da je Srbija bila  protivnik u  prvoj utakmici  dodatni je pritisak ne samo na igrače i stručni stožer, nego i na nas  kao organizatore i mislim da je maksimalno sve pripremljeno da se utakmica odigra u najboljem mogućem redu“, izjavio  je  Grahovac koji očekuje da će se u  nastavku  Prvenstva vratiti ozlijeđeni igrač hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak.

 Odigranim utakmicom 13 siječnja u  zagrebačkoj  Areni  vrlo je zadovoljan predsjednik makedonske rukometne reprezentacije  Živko Mukaetov. Naime Makedonija je pobijedila Sloveniju rezultatom 25:24.

„ Emocije  su  fantastične nakon pobjede . Za nas je to bila velika utakmica . U zadnja dva  Prvenstva ključne utakmice smo  gubili od Slovenaca. Ova  nam pobjeda otvara vrata ako  sutra pobijedimo Crnu Goru . Slovenci su bili težak  protivnik, vrlo nezgodan, pomalo  grub, ali treba naći načina  da se s njima pametno odigra utakmica . Ovu pobjedu smo zapravo očekivali  vjerujemo u našu ekipu, tako da s bilo   kim da igramo nadamo se pobjedi“, rekao je  Mukaetov. Naglasio je da vrlo pozitivna je atmosfera  u   Makedoniji nakon pobjede , a u Zagrebu je reprezentaciju  bodrilo oko 3  tisuće makedonskih navijača. Što se tiče  finala Mukaetov ništa nije  htio prognozirati, jer reprezentacija želi ići  sigurno, korak po korak

„ Svake godine sudjelujemo na Europskom prvenstvu , a najbolji rezultat  smo ostvarili u Srbiji 2012 godine kada smo osvojili na Europskom rukometnom prvenstvu peto mjesto . Veliko mi je zadovoljstvo biti na ovom Europskom prvenstvu obožavam  Zagreb, a i gradonačelnik Bandić je moj veliki prijatelj“ rekao je  Mukaetov.

 Reprezentacija Crne Gore nije imala sreće kao reprezentacija Makedonije. Crnogorci su u  zagrebačkoj  Areni  izgubili od Nijemaca rezultatom  32: 19.

„ Svi znamo da je njemačka ekipa jaka , a mi smo još uvijek početnici na velikim takmičenjima . No, u idućim utakmicama trudit ćemo se da pružimo  najbolju igru i ostvarimo pobjedu za daljnji prolaz. Sutra  igramo s Makedonijom, a u srijedu s Slovenijom i nadamo se pobjedi“, rekao je  glavni tajnik  Rukometnog saveza Crne Gore  Emir  Bešlija. Dodao je da s očekivanim porazom nisu razočarani niti  crnogorski navijači kojih je u Zagreb  došlo  oko stotinjak.

„ Ovo nam je treće zaredom Europsko prvenstvo u rukometu. Ženska rukometna ekipa je europski prvak  2012 godine, a osvojili smo i srebrenu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu. Što se tiče ovog Europskog prvenstva prvi put sam  u Zagrebu i osjećam se kao  kod  kuće“, ističe  Bešlija

Ovo  13 po redu Europsko prvenstvo u rukometu u Hrvatskoj se održava od 12 do 28 siječnja kad se igra finale u zagrebačkoj Areni, a utakmice se osim u Zagrebu igraju u Splitu, Varaždinu i Poreču.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

arena zagreb, rukometaši, MILAN BANDIĆŽ