Tvrtke

MOST: Jasno je da se zatvara sisačka Rafinerija

Piše: PolitikaPlus/HRT

Nakon što je uprava Ine jučer objavila kako planira zatvoriti jedan pogon u Rafineriji nafte Sisak, zbog čega bi 40 radnika moglo biti otpušteno, na konferenciji za novinare reagirali su bivši ministar gospodarstva Tomislav Panenić i sisački predstavnici Mosta. Tvrde da je odluka o zatvaranju tog postrojenja ujedno i konačna odluka o zatvaranju sisačke Rafinerije.

Svima je jasno da se radi i dalje o neprijateljskom preuzimanju Ine od strane MOL-a. Nažalost, kao i prethodne vlade i ova Vlada je spora i ne vraća se na početak odnosno na poštovanje onih ugovornih obveza na koje se MOL obvezao. Mislim da je tu ključ  i da će s ovim MOL ustvari uspjeti u svojoj nakani, kazao je Predrag Sekulić, neovisni zastupnik u Skupštini Sisačko-moslavačke županije i koordinator Stožera za obranu Rafinerije.

Pratio sam i jutros je li bilo reakcije, rekao je Tomislav Panenić, zastupnik Mosta. Resorni ministar se nije oglasio nijednom izjavom, župana nisam čuo, ni gradonačelnicu. Prema tome ne znam da li je to usuglašeno sa svima njima, a kažu da je potvrđeno na Nadzornom odboru, dodaje

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

RAFINERIJA, MOST, INA