Scena

UPOZORENJE: Uklonili polarnog medvjeda s boca votke kako bi upozorili na klimatske promjene

Piše: PolitikaPlus/Hina

Kanadski proizvođač votke uklonio je s etikete jedne serije boca toga pića lik polarnog medvjeda kako bi potrošače natjerao da razmisle o učincima globalnog zatopljavanja.

Proizvođač Polar Ice Vodka u priopćenju je objasnio kako je želio da se potrošači upitaju gdje je nestao polarni medvjed i da ih se upozori na to kako će izgledati budućnost u kojoj će se smanjivati populacija polarnih medvjeda s topljenjem leda na Arktiku.

Očekuje se da će se populacija tih grabežljivaca smanjiti za više od 30 posto do polovice stoljeća sa smanjivanjem njihova staništa topljenjem arktičkog leda, pokazala je znanstvena studija objavljena 2015.

Polar Ice Vodka u kampanji se udružila s američkom organizacijom za zaštitu polarnih medvjeda Polar Bears International. "Nestanak polarnog medvjeda s boce služi kao dirljivi podsjetnik na gubitke s kojima smo suočeni ako ne poduzmemo akcije vezane uz klimu", kazala je predsjednica američke organizacije Krista Wright.

U Kanadi živi dvije trećine globalne populacije polarnih medvjeda odnosno njih oko 16.000.

Znanstvenici predviđaju da će zbog klimatskih promjena odnosno porasta temperatura porasti i razine mora i tako se smanjivati raspoloživo kopno.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KLIMATSKE PROMJENE, VOTKA, KANADA