Turizam

'Inovativan budi': Na natječaju Ministarstva turizma pobijedili učenici iz Daruvara i Vukovara te studenti iz Opatije

Piše: PolitikaPlus/Hina

Učenici Srednje strukovne škole iz Vukovara, Ekonomske i turističke škole iz Daruvara, te studenti Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije pobjednici su natječaja "Inovativan budi – turizam ti posao nudi", koji je Ministarstvo turizma organiziralo u okviru ovogodišnjih Dana poslova u turizmu, priopćeno je u subotu iz Ministarstva.

Kako se navodi, između 38 timova prijavljenih na natječaj, oni su ponudili najoriginalnija rješenja kojima je cilj kvalitetna promocija ugostiteljsko - turističkih zanimanja i povezivanje s poslodavcima. Nagrade su im uručene u petak, na završnici Dana poslova u turizmu u Splitu, koji su okupili 75 poslodavaca u turizmu i više od pet tisuća posjetitelja u potrazi za sezonskim poslom.

Natječaj je bio otvoren od 15. do 29. siječnja,a pred učenicima srednjih turističko ugostiteljskih škola i studentima visokih učilišta s programima iz područja turizma i ugostiteljstva bio je zadatak  osmisliti  projekat čiji je cilj promocija zanimanja i obrazovanja u turizmu i ugostiteljstvu.

Nagrađeni timovi pobjedom u ovom natječaju osvojili su studijska putovanja ukupne vrijednosti 50 tisuća kuna u prestižne centre izvrsnosti u Španjolskoj (Baskijski kulinarski centar) i Austriji (Centar izvrsnosti za ugostiteljstvo i turizam), te posjet hotelskoj tvrtki u Hrvatskoj, stoji u priopćenju.

U cilju promocije ugostiteljsko turističkih zanimanja među mladima, u sklopu splitskog dijela Dana poslova u turizmu, za zainteresirane učenike osnovnih i srednjih škola Ministarstvo turizma organiziralo je edukativne radionice iz područja turizma i ugostiteljstva koje su okupljenima održali predstavnici hotelskih kuća Maistra i Blue Sun i predstavnici ugostiteljskog sektora.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NATJEČAJ, MINISTARSTVO TURIZMA, Dani poslova u turizmu, UČENICI