A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/B/branko-bacic-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ramljak nije Vladin nego izvanredni povjerenik kojeg je imenovao Trgovački sud | Politika+
Hrvatska

BAČIĆ: Ramljak nije Vladin nego izvanredni povjerenik kojeg je imenovao Trgovački sud

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić osvrnuo se u srijedu prijedlog SDP-a da se dopuni Zakon o sprječavanju sukoba interesa kako bi i Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak postao obveznik tog Zakona rekavši kako "još ne zna koji su njihovi argumenti".

"Ono što mogu reći je da se ovdje ne radi o Vladinom nego o izvanrednom povjereniku kojeg je imenovao Trgovački sud. Doduše na prijedlog Vlade, ali ipak je konačna odluka bila na Sudu. S druge strane, izvanredni povjerenik nema javne ovlasti i na raspolaže javnim novcem nego novcem određenog trgovačkog društva, u ovom slučaju Agrokora", smatra Bačić.

Na primjedbu da je imenovan po zakonu koji bi mogao imati velike implikacije na državni proračun, Bačić odgovara da "ako bismo se vodili SDP-ovom logikom, onda bi i svi stečajni upravitelji, koje Sud imenuje i u ime Suda provode stečajeve u brojnim hrvatskim tvrtkama također mogli biti državni dužnosnici".

Izvanredni povjerenik raspolaže novcem vjerovnika i oni, a ne izvanredni povjerenik, odlučuju o svim važnim pitanjima koja se tiču sudbine Agrokora, a te su odluke propisane Zakonom o izvanrednoj upravi, pojašnjava Bačić.

Što se tiče imenovanja Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Bačić vjeruje da će sutra ili prekosutra Odbor za izbor i imenovanje utvrditi listu kandidata za članove Povjerenstva. Traju konzultacije na razini Kluba HDZ-a i ostalih klubova parlamentarne većine o definiranju kandidata, izvijestio je.

Upitan je li problem u tome što HNS podržava Daliju Orešković, a HDZ ne, Bačić je kazao da je HNS je predložio dva kandidata za predsjednika Povjerenstva, pa iz toga ne iščitava da je HNS predložio samo jednog kandidata i da čvrsto stoji iza njega.

Znači li to da je HDZ protiv reizbora Dalije Orešković, glasilo je pitanje, na što je Bačić uzvratio da nije to rekao. "Raspravlja se i razmišlja i o gospođi Daliji Orešković, koja je i jedan od prijedloga HNS-a. Mi smo se kao Klub već u nekoliko navrata očitovali o radu Povjerenstva, kroz naše glasovanje o tim izvješćima odredili smo se o radu gospođe Orešković i cijelog povjerenstva", poručio je Bačić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

povjerenstvo, agrokor, ante ramljak