Hrvatska

Josić (Živi zid): Za legalizaciju marihuane u Vukovaru kako bi se pomoglo u zapošljavanju i zaustavilo iseljavanje

Piše: PolitikaPlus/Hina

Vijećnik Živoga zida u vukovarskome Gradskom vijeću i predsjednik vukovarske podružnice te stranke Pavao Josić predložio je na sjednici u srijedu da se na području Vukovara i cijelog područja od posebne državne skrbi legalizira marihuana.

 "Smatram da bi legalizacija marihuane pomogla u zapošljavanju i razvoju turizma i zaustavila iseljavanje s ovih prostora. Ove mjere za poticanje poduzetništva, kao ni one prijašnje, neće dati rezultata jer imamo niz parafiskalnih nameta, nejasne zakone i neodrživ sustav“, rekao je Josić u sklopu rasprave o programu mjera poticanja razvoja poduzetništva u gradu Vukovaru.

Ustvrdio je kako će se marihuana legalizirati prije ili poslije, a profitirat će oni koji to prvi učine.

Zamjenik vukovarskoga gradonačelnika Marijan Pavliček poručio je Josiću da zastupnici Živoga zida pokrenu pitanje legalizacije marihuane u Hrvatskome saboru, koji je, dodao je, i mjerodavan za ta pitanja.

Vukovarsko Gradsko vijeće prihvatilo je program mjera za poticanje razvoja poduzetništva u 2018. godini, za što je u proračunu osigurano dva milijuna kuna, a poduzetnicima je na raspolaganju 14 različitih mjera.

Vijećnici su prihvatili i financijska izvješća o radu Gradske knjižnice, Gradskoga muzeja, Javne ustanove "Hrvatski dom" iz Vukovara i Javne vatrogasne postrojbe. Prihvaćena je i analiza stanja sustava Civilne zaštite za područje grada te smjernice za organizaciju i razvoj sustava Civilne zaštite od 2018. do 2021. godine. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MARIHUANA, LEGALIZACIJA, ŽIVI ZID