Tvrtke

Okvir nagodbe do 10. travnja: Postignut dogovor sa Sberbankom koji se vraća za stol

Piše: PolitikaPlus

Povjerenik za Agrokor Fabris Peruško i predstavnik Sebrbanka Sergei Volk dali su u srijedu izjavu za medije oko najavljivanog mogućeg povratka ruskog Sberbanka u proces pregovora oko nagodbe i odustajanja od međunarodnih tužbi.

"Pozvali smo vas kako bismo vam rekli da su Agrokor i Sberbank postigli dogovor o zajedničkom radu na nagodbi", rekao je povjerenik za Agrokor Fabris Peruško prenosiN1..

"Sberbank potvrđuje da su banka i Agrokor dogovorili određene korake u pogledu rješavanja problema. Sberbank se sada vraća za stol kako bi se postigla nagodba", rekao je predstavnik Sberbanka Sergei Volk.

Peruško je kazao kako će Agrokor priznati tražbine Sberbanka, a ruska banka zauzvrat povlači svoje tužbe.

Izvanredni povjerenik otkrio je da će okvir nagodbe biti gotov do 10. travnja.

"Nagodba će se postići. Dolaskom Sbera osigurali smo da imamo široku potporu velike većine vjerovnika. Bitno nam je da sam tekst nagodbe bude donesen s jednom većinom koja će dati još veću kredibilnost samoj nagodbi", kazao je Peruško.

Nakon konferencije iz Agrokora su se oglasili i priopćenjem

"Izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško i prvi potpredsjednik Uprave Sberbanke Maksim Poletaev potpisali su sporazum kojim su utvrđena načela prema kojima će Sberbanka i povezana društva u primjerenom vremenskom roku povući tužbe koje su pokrenuli protiv Agrokora i njegovih povezanih društava te prema kojima će izvanredni povjerenik priznati osporene tražbine Sberbanka i predložiti da se priznate tražbine Sberbanka uključe u ažurirani popis priznatih tražbina podnesen Trgovačkome sudu u Zagrebu.

Izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško rekao je: “Zadovoljan sam što smo uspjeli usuglasiti načela i plan koji se nadamo ostvariti što se tiče rješavanja dvaju glavnih pitanja sa Sberbankom – da oni povuku tužbe i da Agrokor prizna njihove tražbine. Ovaj će sporazum izvanrednoj upravi i Sberbanci omogućiti da zajedno nastavimo konstruktivno raditi na postizanju ukupne nagodbe među svim vjerovnicima. Priznavanje tražbina Sberbanke omogućit će im glasanje u nagodbi i olakšati nam napredovanje prema zajedničkom cilju, a to je nagodba koja će novome Agrokoru donijeti održivu budućnost.”

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

agrokor, snerbank