Mojbiz

Plenković: U listopadu na Hvaru posebna sjednica Vlade posvećena razvoju hrvatskih otoka

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak je najavio da će se u listopadu na otoku Hvaru održati posebna vladina sjednica posvećena politici Banskih dvora prema hrvatskim otocima koja je dio politike ravnomjernog razvoja zemlje te da će do tada u proceduru biti upućen i Zakon o otocima.

Plenković je to najavio tijekom boravka na otoku Hvaru, u sklopu kojeg se sastao s gradonačelnikom Grada Hvara Rikardom Novakom i obišao radove na obnovi Hvarskog kazališta, smještenog u zgradi Arsenala.

Hvarsko je kazalište prvo građansko kazalište u Europi, izgrađeno 1612. godine, a premijer je kazao kako su u obnovi angažirana sva nadležna ministarstva - Ministarstvo kulture, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU te Ministarstvo financija.

"Nastojat ćemo da se u sljedećim mjesecima dovrši, nakon skoro 20 godina, obnova ovog prekrasnoga Hvarskoga kazališta te da ovaj reprezentativni objekt na Hvarskoj pjaci zaista prodiše punim plućima, a osobito u kontekstu 150. obljetnice turizma na otoku Hvaru“, poručio je Plenković.

Premijer je na Hvaru posjetio i mons. Slobodana Štambuka, hvarskog biskupa koji odlazi u mirovinu, stoji u priopćenju Banskih dvora.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

premijer, otoci