Hrvatska

Matko Glunčić: Nisam protiv reforme obrazovanja, protiv sam brzog uvođenja

Piše: PolitikaPlus

Državni tajnik u Ministarstvu obrazovanja - Matko Glunčić - tvrdi da je uoči raspisivanja natječaja razgovarao s premijerom Plenkovićem te da su se tada složili kako bi bilo dobro da se prijavi na natječaj s obzirom na stručne kvalifikacije koje ima. Opovrgnuo je da je protiv reforme.

'Nisam bio protiv uvođenja eksperimentalnog programa nego sam bio jednostavno protiv ovako brzinskog uvođenja jer mislim da bi neke stvari trebalo poboljšati. Mislim da je to uloga ekspertne radne skupine da radi na tim stvarima koji će dovesti do poboljšanja uvjeta provođenja eksperimentalnog programa u osnovnim i srednjim školama', rekao je.

a pitanje kako surađivati ako nema potporu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, rekao je kako misli "da taj izostanak potpore je baš zbog ovog krivog dojma da sam ja protiv reforme i to se znači dugo provlači kroz medije da sam ja protiv reforme. Dapače, ja inzistiram da se reforma dogodi i točno znam na koji način bi to trebalo napraviti i mislim da znam da je taj način ispravan. Tako da mislim da je čisto zbog tog pogrešnog dojma došlo do toga da su neki ljudi protiv toga da budem voditelj reforme školstva', prenosi HRT.

Čak osam sati u Banskim dvorima trajao je jučer sastanak posebnog stručnog povjerenstva za provedbu strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije na čijem je čelu premijer Andrej Plenković.

Trebali su izabrati voditelja i članove ekspertne radne skupine za provedbu Kurikularne reforme. Koplja su se lomila oko voditelja ekspertne radne skupine i zato su, unatoč maratonskoj sjednici, odlučili ostaviti još nekoliko dana za razmišljanje.

"Odlučili smo uzeti još dva dana kako bismo još jednom promislili prije donošenja konačne odluke oko članova i voditelja ekspertne radne skupine. To je nešto gdje moramo imati što višu razinu suglasja jer ukoliko nemamo onda dovodimo u pitanje na koji će se način taj proces kao takav voditi, a svima nam je stalo da smo sigurni u ne samo voditelja nego u svakog člana ekspertne radne skupine", rekla je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

obrazovanje, Matko Glunčić, reforme