Hrvatska

VRDOLJAK: Vlada, premijer, ministrica i koalicijski partneri čvrsto stoje iza reforme obrazovanja

Piše: PolitikaPlus/Hina

Čelnik HNS-a Ivan Vrdoljak poručio je u ponedjeljak da Vlada, premijer, ministrica i koalicijski partneri čvrsto stoje iza reforme obrazovanja, a na pitanje je li mu prihvatljiv Radovan Fuchs na čelu Ekspertne radne skupine (ERS), čije se ime spominje u medijima, odgovorio je kako mu je prihvatljivo "ono što je prihvatljivo našoj djeci".

"Bez obzira na dvojbe koje su se možda pojavile u javnosti, svima je jasno da Vlada, premijer, ministrica i koalicijski partneri čvrsto stoje iza reforme obrazovanja. Meni je prihvatljivo ono što je prihvatljivo našoj djeci, ne sukob i ime pojedinca, nego sadržaj koji trebamo našoj djeci isporučiti i oko toga se brzo složiti i raditi. Nemojte izvlačiti pojedince, ni jedan čovjek sam ne može napraviti ozbiljnu reformu", rekao je Vrdoljak uoči sastanka koalicijskih partnera u vladi.

O tome kada će završiti "mini kriza" oko izbora čelnika ERS-a, koja je potresla vladajuću koaliciju, Vrdoljak je uzvratio kako misli da je sutra zadnji dan.

Osvrnuo se i na očekivanja od nagodbe u Agrokoru.

"Prijedlog ćemo tek sad vidjeti pa ne mogu reći što je u prijedlogu prije nego ga iskomuniciramo s kolegama i kolegicama iz Agrokora", rekao je Vrdoljak.

Cilj je, ponovio je, osigurati političku stabilnost kako bi se proces uspješno priveo kraju. 

Upitan ima li potpredsjednica Vlade Martina Dalić, čiju smjenu traži oporba, njegovu potporu, kratko je rekao: "Da".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

OBRAZOVANJE, REFORMA, VRDOLJAK