Hrvatska

IVICA TODORIĆ: Što sam ja napravio? Sagradio sam Hrvatsku!

Piše: PolitikaPlus

Nakon završetka ročišta na sudu u Westminsteru Ivica Todorić je izjavio kako će sudski proces još dugo trajati. 'Svoj cilj sam ostvario. Dobio sam vrijeme da branim svoja ljudska prava i to činim', istaknuo je Todorić.

Ovaj sud i proces traju još dalje, dugo će trajati... Još nije red da sada to komentiram. Ovdje sam bio pred nekoliko mjeseci i svoj cilj sam ostvario. Dobio sam vrijeme da štitim svoja ljudska prava, i to i činim. A optužbe kojima me terete su katastrofa! Hrvatska sramota! Dobio sam odluku županijskog suda o blokadi svoje imovine u kojoj se sve vidi. A onda kažu da sam ukrao.

Dugo sam šutio i nisam htio raditi štetu zaposlenicima, kolegama i investitorima Agrokora. No kad su me počeli progoniti oglasio sam se. To je toliko bezočno uništavanje kapitala, imovine, kršenje zakona, ustava, da je nevjerojatno da se to može u jednoj zemlji koja je članica EU. Martina Dalić je žena koja se ne može kontrolirati. To je nevjerojatno koliko Božinović mora čistiti za njom. Čistiti njene SMS poruke! Ma to se ne može sakriti, sve će to izaći jednom', rekao je vidno uzbuđeni Todorić.

Optužio je premijera Andreja Plenkovića da je urigirao kod britanskog ambasadora da ga se izruči Hrvatskoj.

'Zašto me žele uhvatiti? Ja sam izgradio Hrvatsku, a oni me žele uhvatiti. Zašto? Zna se za svaki euro gdje je otišao! Od nuke sam stvorio najveću kompaniju u 200 milijuna ljudi. Ja sam se borio s Nestleom, s drugim kompanijama...'

Premijer Andrej Plenković danas je obznanio kako je postignut dogovor oko nagodbe. To je izazvalo žestoku Todorićevu reakciju. 

Za njih je nagodba samo da se sačuva Knighthead i da se sačuva roll-up. Što će biti s dugovima, s vlasnicima, njih apsolutno ništa drugo ne zanima. I oni danas proglašavaju nagodbu. Spašena je Hrvatska! Ako prođe takva nagodba to će biti katastrofa za Hrvatsku, to je uništenje Agrokora. Urota je, to nema govora. Suština je da smo sad u jednoj fazi u kojoj će se donijeti odluke. Dalić i Plenković čine sve da čim prije potpišu i da nagodba prođu kako bi se spasila i nagodba i roll up. I, kakav Peruško! Da ga malo brže pitaš kako se zove, ne bi znao. On je drag čovjek...ali... Ma, kakav Peruško!

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

AGROKOR, IVICA TODORIĆ, VLADA