Hrvatska

ZAPLJENA: U Vukovaru policija zaplijenila 15 kilograma marihuane vrijedne 250.000 kuna

Piše: PolitikaPlus/Hina

U opsežnoj kriminalističkoj istrazi policija je u Vukovaru zaplijenila više od 15 kilograma marihuane, vrijedne oko 250.000 kuna i privela 28-godišnjeg dilera koji je drogu namjeravao prodati u Vukovaru i Vinkovcima, izvijestio je u srijedu zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske Goran Lovrić.

„Ulična redukcija droga je prioritet i provodi se u svim gradovima pod nadležnosti Policijske uprave“, naglasio je Lovrić te izrazio zadovoljstvo radom policijskih službenika koji su uspjeli prekinuti jedan lanac snabdijevanja drogom.

Prema riječima voditelja Odjela kriminaliteta droga Krešimira Hunjeta pojačanim policijskim aktivnostima došlo se do spoznaja o objektu u Vukovaru te je u koordinaciji s djelatnicima policijske postaje Vukovar postavljena zasjeda.

„U objekt pod policijskim nadzorom je 28-godišnji Vukovarac došao 16. travnja oko 20 sati te pokušao uzeti manju količinu marihuane radi daljnje preprodaje. Kada je uočio policiju pokušao je pobjeći no sustignut je i uz sredstva prisile uhićen i priveden u policiju“, rekao je Hunjet te dodao da su pretragom nadzirane kuće otkrivene dvije torbe s 14 paketa marihuane ukupne težine 15,130 grama.

U sklopu iste akcije pretražene su još tri kuće i jedno vozilo, rekao je Hunjet te istaknuo da je u utorak u večernjim satima 28-godišnji Vukovarac predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Riječ je o osobi od ranije poznatoj policiji, no ne po kaznenim djelima za koja će se sada teretiti.

Prema Hunjetovim riječima zaplijenjena marihuane je visoke kvalitete, odnosno riječ je o cvjetnim vrhovima pa bi se njena vrijednost od 250.000 kuna uličnom prodajom popela i na dvostruko veći iznos. Najvjerojatnije je proizvedena na području Albanije ili Kosova koje slove kao najjači proizvođači marihuane.

Prema policijskim podacima ovo je najveća ovogodišnja zapljena marihuane u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Prošle godine na tom području u četiri veće policijske akcije zaplijenjeno je ukupno 163 kilograma marihuane.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

marihuana, droga, zapljena