Hrvatska

RADIN: Ne zadovoljavaju me neka objašnjenja Šešeljevog čina u Srbiji

Piše: PolitikaPlus/Hina

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Furio Radin osudio je u četvrtak incident ratnog zločinca Vojislava Šešelja tijekom posjeta saborskog izaslanstva Beogradu, istaknuvši kako ga ne zadovoljavaju neka objašnjenja tog sramotnog čina u Srbiji.

 "Svaki ekstremizam je jedna velika sramota i ovo što se jučer dogodilo u Srbiji je jedna velika sramota za Šešelja i njegove istomišljenike. Neka objašnjenja u Srbiji me ne zadovoljavaju", rekao je Radin novinarima na dolasku u zgradu Vlade, upitan o jučerašnjem incidentu kada je Šešelj, predsjednik Srpske radikalne stranke i zastupnik u srbijanskoj Narodnoj skupštini, na ulazu u Skupštinu trgao i gazio hrvatsku zastavu te grubo vrijeđao članove saborskog izaslanstva.

Radin smatra kako je sada najbitnije da se nastavi suradnja između Hrvatske i Srbije.

Upitan kako tumači da će se i ove godine održati tri odvojene komemoracije za žrtve ustaškog logora u Jasenovcu te smatra li da nisu stvoreni uvjeti za održavanje jedne zajedničke komemoracije, odgovorio je kako se nada da se još uvijek o tome razgovara.

Najavio je kako će zbog zdravstvenog stanja "još malo ležati", ali kako je moguće da se pridruži koloni koju organiziraju pripadnici nacionalnih manjina u subotu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

FURIO RADIN, VOJISLAV ŠEŠELJ, SRBIJA