Mojbiz

GRČIĆ: Gospodarski rast od 2,5 posto nije dovoljan da RH odmakne sa začelja EU

Piše: PolitikaPlus/Hina

SDP-ov saborski zastupnik Branko Grčić poručio je u četvrtak iz Bjelovara da stope rasta iz Vladinog programa konvergencije, kojim se za ovu godinu projicira stopa gospodarskog rasta od 2,8 posto, iduće godine 2,7 posto, a u 2020. i u 2021 godini rast od 2,5 i 2,5 posto, nisu dovoljne da osiguraju realan rast standarda hrvatskih građana i Hrvatsku odmaknu sa začelja EU.

 "I stručnjaci i ekonomska javnost slažu se da stopa gospodarskog rasta od svega 2,5 posto nije dovoljno velika i to je ključni problem koji Hrvatsku vodi na dno ljestvice zemalja EU", rekao je Grčić na konferenciji za novinare.

 Upozorio je kako je Hrvatska iskoristila tek 10 posto od 10,7 milijardi eura koliko joj je na raspolaganju iz EU fondova.

 "Mi se bližimo polovici pete godine od ukupno sedam godina koliko nam je dopušteno da iskoristimo ta sredstva, a iskoristili smo tek deset posto, unatoč svim pokušajima Vlade da tu činjenicu prikrije. Usto, ne postoji nijedan veliki projekt koji se financira iz EU blagajne, a da ga nije pripremila ili ugovorila SDP-ova Vlada s premijerom Milanovićem, od izgradnje pruge Dugo Selo-Križevci sve do Pelješkog mosta", kazao je Grčić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

branko grčić