Hrvatska

Index.hr: Ministar Medved "prijetio" novinaru Mazzoccu

Piše: PolitikaPlus

Index.hr objavio je u nedjelju da je ministar branitelja Tomo Medved nazvao njihovog novinara Vojislava Mazzocca i prijetio mu, što je prijavio zagrebačkoj policiji, dok ministar u izjavi za Večernji list tvrdi da je to netočno, a zbog tog slučaja reagirao je i SDP, zatraživši ostavku ministra.

Medved je, piše Index, Mazzocca nazvao u nedjelju oko 14,45 niti 24 sata nakon objave Mazzoccove priče „o uhljebljivanju ministrova sina u državnoj zaštitarskoj tvrtki AKD, koja je lani dobila posao zaštite Ministarstva branitelja”.

"Hoćete da uđemo vi i ja u ring?, ako hoćete, ući ćemo u ring" i "Budete li mi se još dirali u sina, u meni će se probuditi vojnički duh", rekao je Medved novinaru, objavio je Index.

Ministar je novinara također pitao: "Hoćete li da sljedećeg tjedna objavim priopćenje u kojem ću objaviti kako ste došli u Ministarstvo branitelja, po kojem natječaju i koliko ste novaca dobili?".

Novinaru je također rekao da će objaviti podatke o njemu, ne kao Tomo Medved, nego kao Ministarstvo branitelja. "Imam punu ladicu predmeta i znam s kim ste radili i za koga. Kome služite, gospodine Mazzocco? Kome služite?", navodno je rekao Medved novinaru.

Index navodi da je Mazzocco, koji je radio oko godinu i pol dana u Ministarstvu, prvo kao civilni ročnik a zatim par mjeseci u odjelu za psihosocijalnu pomoć, rekao je Medvedu da je ponosan na sve što je radio u Ministarstvu i da slobodno objavi što hoće, kad je došao i koliko je novaca dobio za svoj rad.

Medved je, zamoljen za komentar, u izjavi Večernjem listu rekao da je to netočno i suludo. "Istina je da sam nazvao novinara i zamolio ga da o meni može kritički pisati što god želi, ali neka mi ostavi obitelj", izjavio je ministar Medved.

Dan ranije Medved je rekao Indexu da se njegov sin javio na natječaj kao i svatko drugi i tako dobio posao. On, dodao je, nije znao da se prijavio za posao niti je urgirao za njega.

Zbog svega je reagirao SDP, navodeći da najstrože osuđuje prijetnje koje je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio novinaru portala Index.hr Vojislavu Mazzoccu.

"Sloboda novinarstva jedna je od temeljnih vrijednosti demokracije i standard koji je Hrvatska davno dostigla. Zabrinjavajuće je da ministar branitelja bez ikakve zadrške zove novinare i upućuje prijetnje. Strašno je da to očito radi jer zna da neće snositi nikakve političke posljedice. Očekujemo da ministar Medved da ostavku ili bude smijenjen u što kraćem roku", priopćio je SDP.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ministar medved, novinar