Svijet

Bježeći pred policijom: Provalnici iz Srbije u Berlinu prouzročili prometnu nesreću u kojoj je poginula biciklistica

Piše: PolitikaPlus/Hina

U Berlinu je jedna tročlana banda, čiji su članovi državljani Srbije, bježeći pred policijom prouzročila prometnu nesreću u kojoj je poginula 22-ogodišnja biciklistkinja.

Kako javljaju njemački mediji, trojica počinitelja, od kojih su dvojica stari samo 14 i 18 godina, uhvaćeni su prilikom krađe alata iz jednog vozila u središtu grada. U potjeri koja je uslijedila ozlijeđeno je nekoliko osoba među kojima je i jedan policajac, ali i sami osumnjičeni, od kojih se jedan još uvijek nalazi u životnoj opasnosti.

Djevojka, koja je na nogostupu gurala bicikl, poginula kad ju je udario parkirani automobil u koji se, nakon što je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, punom brzinom zaletio Audi s osumnjičenima.

Dnevnik Bild javlja da se radi državljanima Srbije od kojih dvojica već neko vrijeme žive u Berlinu.

Biciklističke inicijative su za četvrtak poslijepodne pozvale na marš upozorenja. Traže se preinake prometnih pravila na berlinskim prometnicama kako bi se onemogućalo razvijanje velikih brzina.

Posljednjih godina su brojni biciklisti i ostali sudionici u prometu bili žrtvama ilegalnih utrka na berlinskim ulicama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KRIMINAL, BERLIN, SRBI