Svijet

RUSIJA: Putin prihvatio Vučićev poziv da posjeti Srbiju

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ruski predsjednik Vladimir Putin prihvatio je poziv da posjeti Srbiju, potvrdio je u petak u Beogradu veleposlank Ruske Federacije Aleksandar Čepurin na sastanku s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Vrijeme posjeta nije precizirano, ali beogradski mediji navode kako "Putin na jesen stiže u Srbiju".

Predsjednik Srbije ocijenio je Putinov odgovor koji mu je danas prenio Čepurin kao "veliku čast za Srbiju" i "potvrdu tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza", priopćeno je iz ureda srbijanskog šefa države.

Veleposlanik Čepurin je, kako prenose beogradski elektronički mediji, "zahvalio predsjedniku Vučiću na visokoj razini bilateralnih odnosa", a predstojeći posjet Putina Beogradu ocijenio kao  "izraz želje i namjere Moskve da radi na produbljivanju suradnje dviju zemalja".

Očekuje se da tijekom posjeta ruskog predsjednika Putina Srbiji bude potpisano više sporazuma koji bi omogućili još konkretniju suradnju Srbije i Rusije.

Vučić i ruski veleposlanik na današnjem su sastanku razmijenii mišljenja o "regionalnoj situaciji, poglavito o stanju dijaloga Beograda i Prištine", a Vučić je poručio kako je "Srbija otvorena za razgovor i spremna na stvarni kompromis, ali uz očuvanje dostojanstva i vitalnih interesa srpske države i naroda", navodi se u priopćenju iz ureda predsjednika Srbije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PUTIN, RUSIJA, SRBIJA