Hrvatska

HAK: Vjetar otežava promet na svim pravcima prema moru

Piše: PolitikaPlus

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenje brzine, no dionica je otvorena za sav promet.

Opreznije treba voziti autocestom A3 Bregana-Lipovac između čvora i odmorišta Spačva (na 292.+700km ) u smjeru Lipovca, zbog prometne nezgode.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će u nedjelju, 01. srpnja, od 12,00 do 23,00 sata. Popis cesta na kojima je zabrana: http://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zabrane-za-teretna-vozila/. Zabrana nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1 (dijelom Lička magistrala).

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Od 29. lipnja 2018.god. brodsku liniju Zadar-Preko preuzet će m/t "Mate Balota".

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

JADRANSKA MAGISTRALA, VJETAR, HAK