Crna kronika

SPLIT: Splitska policija uhitila mladića s gotovo 50 kilograma marihuane

Piše: PolitikaPlus/Hina

Pripadnici Službe kriminaliteta droga splitske policije u petak su uhitili 28-godišnjeg mladića sa 47 plastičnih paketa u kojima je bilo zapakirano gotovo 50 kilograma marihuane, izvijestili su u subotu ujutro iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Kako su rekli u policiji, tijekom kriminalističkog istraživanja pronašli su i oduzeli i 2,7 grama hašiša, te digitalnu vagu.

U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom koji će biti uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

"Radi se o kontinuiranom nizu zapljena i dobrih rezultata Službe za kriminalitet droga. Miču drogu s ulica, te su fokusirani na kaznena djela zbog pretprodaje droge. I ova zapljena je nastavak dobrog i kontinuiranog rada suzbijanja zlouporaba droga koja je i ovaj put rezultirala da smo pronašli skoro 50 kilograma droge. Pojačan nam je i rad te službe s obzirom na održavanje Ultra Europe festivala", kazala je za Hinu glasnogovornica Policijske uprave Antonela Lolić.

Ista je Služba sredinom lipnja zaplijenila dotad najveću količinu droge, 423 kilograma marihuane, vrijedne milijun eura, koja je bila skrivena u kamionu među lubenicama. Drogu je prevozio 56-godišnji Crnogorac, a policija ga je uhitila u Vinjanima Donjim, nedaleko Imotskog.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

droga, marihuana