Hrvatska

JOVANOVIĆ: O Kujundžićevoj izjavi treba raspraviti sud časti Hrvatske liječničke komore

Piše: PolitikaPlus/Hina

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović ocijenio je kako bi o izjavi ministra zdravstva Milana Kujundžića da je značaj Bože Petrova i Ines Strenje Linić u hrvatskoj medicini manji od njegovog značaja u hrvatskoj poljoprivredi trebao raspravljati i sud časti Hrvatske liječničke komore.

"Takva sramotna izjava dodatni je razlog da svi u Hrvatskom saboru zatražimo ostavku Kujundžića čija bahatost jest najveća, ali je politička sposobnost da unaprijedi hrvatsko zdravstvo daleko najmanja! Mislim da ovakve uvrede kolega liječnika treba razmotriti i sud časti Hrvatske liječničke komore", napisao je Jovanović na facebooku.

Jovanović je napisao kako je "u komentaru legitimnog zahtjeva za njegovom ostavkom koju traži 95 posto anketiranih i koju su zatražile i kolege iz Mosta-a bahati Kujundžić izjavio je da je značaj kolegice, dr. Strenje-Linić i kolege, dr. Petrova u hrvatskoj medicini , manji od njegova (Kujundžićeva) značaja u hrvatskoj poljoprivredi.

Ministar Kujundžić izjavio je to u četvrtak na konferenciji za novinare na kojoj je izvijestio da je inspekcijski nalaz Ministarstva zdravstva pokazao da je sustav hitne medicinske pomoći u slučaju umrlog mladića u Zaprešiću funkcionirao te da je postupljeno prema hrvatskoj regulativi i standardima. Također je rekao da "ne vidi zašto bi dao ostavku".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan kujundžić, željko jovanović