Tvrtke

PULA: Uljanikovi radnici ponovno na ulicama

Piše: PolitikaPlus/Hina

I šestog dana štrajka radnika Uljanika u Puli je u srijedu nastavljen i njihov prosvjed, kojemu se iz dana u dan priključuje sve više građana.

Veliki broj radnika i građana u povorci transparentima i povicima "Mi smo Puljani, Uljanik je naš" najprije su krenuli na Forum ponovno tražeći isplatu plaće za srpanj koja im još nije sjela na račun, a zatražili su i hitnu ostavku kompletne Uprave Uljanika.

 "Mrtav Uljanik, mrtva Pula", "Uskok u Uljanik", "Dajem bubreg za hranu da nahranim djecu", samo se neki od transparenata koje su radnici ponijeli gradom, a na Forumu se kao i u utorak prosvjednicima obratio zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek, koji je ponovio da je Gradu Puli u interesu očuvanje radnih mjesta te održivost brodogradnje i proizvodnje u Puli.

Podsjetio je da su gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego danas u Bruxellesu, naglasivši da bi tamo trebali biti i članovi Vlade.

Predsjednik Štrajkaškog odbora Đino Šverko rekao je kako su se dosad razne vlade izmjenjivale, no da nitko još nije dozvolio da radnici ovako dugo budu gladni.

 "Sram ih bilo!",  poručio je Šverko i zatražio hitno osnivanje jamstvenog fonda.

 Prosvjednici su potom ponovno prošetali ulicama grada, a zatim su se vratili u krug brodogradilišta.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PROSVJED, RADNICI, ULJANIK