Hrvatska

Imoćani u panici nakon potresa: Pada razina rijeke Vrljike, prijeti im nestašica vode

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nakon vrlo snažnog potresa koji je u petak navečer zatresao i cijelu Imotsku krajinu, u subotu od ranih jutarnjih sati pada razina rijeke Vrljike na njenim glavnim izvorištima s kojih se pitkom vodom opskrbljuje 98 posto pučanstva Imotske krajine, izvijestio je Radio Imotski.

Rano u subotu, razina vode kod prve ustave bila je oko 68 centimetara niža od razine prije potresa, da bi već oko 9 sati bila cijeli metar niža.

Ljudi su se s nevjericom počeli okupljati oko izvorišta komentirajući sa zebnjom tu pojavu, navodi Radio i podsjeća kako je isti slučaj zabilježen u svibnju 2004. godine kada se nakon potresa rijeka za nekoliko sati povukla u utrobu zemlje.

Rijeka se tada ubrzo 'vratila', no ovoga puta prošlo je više od deset sati, a razina vode i dalje opada, izvijestio je Radio Imotski.

Jak potres s epicentrom u BiH, između Čitluka i Posušja zabilježeli su u petak oko 22, 35 sati seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske. Potrese se u Hrvatskoj osjetio u širem području od Sinja do Makarske.

Magnituda mu je iznosila je 3,7 stupnja prema Richteru. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

imotski, potres, rijeka