Scena

POSLOVNO CARSTVO: Cristiano Ronaldo u Parizu otvara šesti hotel iz vlastitog lanca "CR7"

Piše: PolitikaPlus/Hina

Cristianu Ronaldu nije dovoljno to što je aktivan na nogometnom terenu, već posao nastavlja širiti i izvan njega. Portugalska nogometna zvijezda na Lijevoj obali Seine (Rive Gauche) i blizu pariške željezničke postaje Austerlitz kani otvoriti svoj šesti hotel. 

Riječ je o lancu hotela "CR7" portugalske hotelske grupacije Pestana Group, a njegova će kruna biti hotel usred Pariza koji bi prve goste trebao primiti 2021., piše portal Goal. 

Vrijednost investicije procjenjuje se na 60 milijuna dolara. Polovinu novca osigurat će Ronaldo, a ostatak najveća portugalska turističko-hotelska grupacija koja će novi hotel i voditi.

Pariški hotel s četiri zvjezdice imat će 210  soba, što znači da će biti veći od svih koje je sportaš dosad otvorio.

Taj dio Pariza je uže središte grada kojemu pripadaju četvrt Quartier Latin, okolina crkve St. Germain-des-Pres i četvrt Montparnasse. Na Lijevoj obali nalazi se i sveučilište Sorbonne, kao i druge obrazovne ustanove, za razliku od Desne obale (Rive droite) gdje se većinom nalaze poslovne četvrti. 

Juventusov najbolji igrač trenutačno ima dva hotela "CR7", jedan u Lisabonu i jedan u Funchalu, svojem rodnom gradu na Madeiri. Oba su otvorena 2016.

Do 2020. godine kani otvoriti još tri hotela iste grupacije - u Madridu, New Yorku i u Marakešu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

cristiano ronaldo, pariz, hotel