Energetika

Realizirat ćemo to do 2020: Ćorić izrazio zadovoljstvo potporom LNG-ju na summitu Inicijative triju mora

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatski ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izrazio je u utorak uvjerenje da će projekt LNG terminala na otoku Krku biti realiziran do 2020., istaknuvši kako je taj projekt dobio jasnu potporu u Bukureštu na summitu Incijative triju mora.

LNG terminal na otoku Krku s otpremnim plinovodom (230 milijuna eura+35 milijuna eura) jedan je od 11 hrvatskih projekata koji su dobili potporu na summitu Inicijative triju mora.

"Vjerujemo da će LNG biti realiziran. Naravno da svaki ovakav projekt ima i svoje protivnike. Međutim, vjerujemo da će neovisno o tome biti realiziran uz potporu, kao što ste vidjeli, i naših partnera iz Inicijative triju mora ali i Europske unije kroz grant koji prelazi 100 milijuna eura", rekao je u izjavi novinarima po završetku summita inicijative. Dodao je kako vjeruje da će projekt biti dovršen do 2020.

Izrazio je zadovoljstvo da je i u okviru bilateralnog sastanka između predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i američkog ministra energetike Ricka Perryja izražena potpora realizaciji LNG projekta, a isto tako da joj je Perry dao potporu i na završnoj konferenciji za novinare.

Ćorić je istaknuo da  LNG projekt definitivno ispunjava jedan od ciljeva inicijative, a to je diverzifikacije energetskih pravaca.

Perry je na konferenciji za novinare dao potporu LNG terminalu, istaknuvši kako nacionalna sigurnost leži u energetskoj sigurnosti.

Stoga Washington, rekao je, podupire eneregetsku diverzifikaciju kao jedan od temelja Inicijative triju mora.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bukurešt, NLG TERMINAL, hrvstaska, INICIJATIVA TRIJU MORA