Hrvatska

SPLIT: Vozačica koja je Audijem usmrtila 19-godišnju pješakinju bila pijana

Piše: PolitikaPlus

Vozačica (38) koja je sinoć Audijem A3 u Splitu usmrtila 19-godišnju djevojku koja je cestu prelazila na pješačkom prijelazu dok je na semaforu bilo uključeno zeleno svjetlo, bila je pod utjecajem alkohola, doznaje se u policiji u kojoj se još nalazi sve dok se ne otrijezni.

Kako se doznaje, crnim Audijem A3 splitskih tablica upravljala je 38- godišnjakinja kojoj su policajci nekoliko sati nakon te prometne nesreće u krvi izmjerili više od jednog promila. Ona je automobil vozila u utorak oko 21.30 sati na raskrižju Poljičke ceste i Ulice Put iza Nove bolnice i umjesto da se na semaforu zaustavi jer joj je bilo uključeno crveno svjetlo projurila je i na pješačkom prijelazu pokupila djevojku usmrtivši je na mjestu nesreće.

Nakon toga se vozilom dala u bijeg, no policija je zahvaljujući informacijama, koje su im dali svjedoci nesreće, tijekom večeri prvo pronašla parkirano vozilo, a kasnije i vozačicu. U policiji kažu kako će nakon otrežnjenja započeti kriminalističko istraživanje tijekom kojeg prvo treba nedvojbeno utvrditi je li za volanom Audija A3 bila 38- godišnjakinja, a ako je, protiv nje će biti podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Očevid na mjestu nesreće sinoć je obavilo Općinsko državno odvjetništvo, Postaja prometne policije i stalni sudski vještak za cestovni promet i motorna vozila. Dežurna zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Splitu je, nakon provedenog očevida, izdala nalog kojim se određuje sudsko-medicinska obdukcija tijela pješakinje i nalog za prometno-tehničko vještačenje prometne nesreće.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ALKOHOL, PROMETNA, SPLIT