Hrvatska

NISU OZBILJNI: Petrov pozvao premijera i predsjednicu da "ne muljaju" oko Marakeškog sporazuma

Piše: PolitikaPlus/Hina

Čelnik Mosta Božo Petrov pozvao je u ponedjeljak predsjednicu Republike Kolindu Grabar Kitarović i premijera Andreja Plenkovića da "ne muljaju", već da javno istupe i iznesu svoje argumete zbog kojih su za ili protiv Marakeškog sporazuma, ocijenivši da se, s obzirom na funkcije koje obnašaju, oboje ponašaju neozbiljno.

"Trebaju iznijeti hrvatskoj javnosti apsolutno sve, da budemo upoznati i da možemo kreirati stav, a ne da netko umjesto nas potpisuje nešto. Nemamo pojma što će se potpisivati, a obvezivat će Hrvatsku. Iznesite argumete, nemojte muljati, želimo odgovore od predsjednika Vlade i predsjednice. Neka kažu svoj stav i na temelju kojih argumenata imaju takav stav", poručio je Petrov s konferencije za novinare. 

Ocijenio je kako se premijer i predsjednica Republike ponašaju neozbiljno, s obzirom na funkcije koje obavljaju.

"Jedno govore u jednom trenutku, u roku tjedan dana mijenjaju mišljenje. U jednom trenutku predsjednica podržava ugovor, u drugom trenutku govori da neće u Marakeš. S druge strane, predsjednik Vlade, koji bi trebao dati argumente za ili protiv tog ugovora, šuti", ustvrdio je Petrov dodavši kako hrvatska javnost zapravo ne zna što se u spornom dokumentu nalazi.

Predsjednica i premijer trebaju odgovoriti koje su to bojazni koje imaju ili nemaju, kao i je li istina ono što govori austrijski premijer Kurz - da se tim ugovorom brišu granice između ilegalne i legalne migracije, kaže Petrov.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

andrej plenković, kolinda grabar kitarović, božo petrov