Hrvatska

Desno i HSP AS: Pupovčev dolazak u Vukovar bez isprike smatrat ćemo neprijateljskim činom

Piše: PolitikaPlus/Hina

Iz stranaka Desno i HSP Ante Starčević priopćili su u četvrtak kako je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac dobrodošao u vukovarsku kolonu sjećanja samo ako se prethodno ispriča u svoje i ime svih koji su na bilo koji način doprinijeli stradanju i patnji Hrvata u Domovinskom ratu, ili će u suprotnom njegov dolazak u Vukovar smatrati provokacijom i neprijateljskim činom.

 "Bez takvog čina svako njegovo pojavljivanje u koloni sjećanja ili nekom drugom sličnom događanju smatrat ćemo provokacijom i neprijateljskim činom, na koji ćemo znati adekvatno odgovoriti", navode iz tih dviju stranaka u zajedničkom priopćenju.

 Kažu kako Pupovac, kojega nazivaju "etnobiznismenom i Srbinom po zanimanju" te "samozvanim predstavnikom svih Srba u Hrvatskoj", već tradicionalno zaziva svoje pojavljivanje u koloni sjećanja na obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, "što u pravilu znači da su nam parlamentarni izbori pred vratima".

 Pupovcu zamjeraju da, dok govori o srpskoj ugroženosti u Hrvatskoj, najavljuje kako bi se rado pojavio u vukovarskoj koloni sjećanja što, ističu, pokazuje da "ustaljena retorika poslijeratnog huškača u konačnici nije različita od ratnog huškača i njegovog političkog mentora Vojislava Stanimirovića".

 Predsjednik stranke Desno Anto Đapić i glavni tajnik HSP-a AS Pero Ćorić u priopćenju prozivaju Pupovca da je srpsku zajednicu u Hrvatskoj "pretvorio u mašineriju koja služi njemu i SDSS-u za političko podkusurivanje u dnevno političke svrhe".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hsp, milorad pupovac, vukovar film festival