Crna kronika

Korčula: Pijan se automobilom zabio u brdo i teško ozlijedio

Piše: PolitikaPlus/Hina

Vozeći pijan iz pravca Smokvice prema mjestu Brne na otoku Korčuli 23-godišnji vozač se u srijedu navečer automobilom zabio u brdo te se nekoliko puta prevrnuo na cesti, pri čemu je zadobio teške ozljede.

Dubrovačko-neretvanska policija u četvrtak je izvijestila da se nesreća dogodila oko 23 sata, kada je 23-godišnjak pod utjecajem alkohola te zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad automobilom i udario u brdo.

Zbog težine ozljeda prevezen je u splitsku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju.

Kako bi se u što većoj mjeri smanjio broj prometnih nesreća i stradavanja iz policije sudionicima u prometu savjetuju prilagoditi brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti, poštovati ograničenja brzine kretanja, ne konzumirati alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, te držati dovoljan razmak između vozila prilikom vožnje u kolonama.

Savjetuju i da ne koriste mobitel za vrijeme vožnje, da koriste sigurnosni pojas na prednjim i stražnjim sjedalima u vozilu, pobrinu se za adekvatan smještaj djece u vozilu, ne ulaze u rizična pretjecanja, a pješačkim se prijelazima približavaju smanjenom brzinom i povećanim oprezom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

alkohol, prometna