Hrvatska

NEĆE BITI KAŽNJEN: Komšiću u zatvor otac pokušao prošvercati mobitel

Piše: PolitikaPlus

Davida Komšića (21) iz zagrebačkog zatvora gotovo svaki mjesec vode na Općinski kazneni sud gdje mu sude zbog napada na Kristinu Krupljan (18) iz studenoga 2016. U zatvoru je jer je nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora zbog toga što je 22. veljače 2017. s 88 uboda nožem masakrirao trudnu Kristinu.

Ivo Komšić, zbog čijeg je ponašanja sutkinja koja mu je nepravomoćno osudila sina dobila policijsku zaštitu, prošli tjedan iskoristio je posjet sinu u zagrebačkom zatvoru. Namjeravao mu je dostaviti mini mobitel iako ih zbog sigurnosnih razloga pritvorenici i zatvorenici ne smiju imati, javlja 24 sata.

Ivo Komšić, naime, ovo proljeće iza zatvorskih rešetaka proveo je tri tjedna. U pritvoru je završio 13. travnja zajedno s Davidovim kumom Vjekoslavom Komšićem (52) i Zoranom Petrovićem (42) nakon što su ih osumnjičili za prijetnje konobaru kafića na Medveščaku u Zagrebu.

Tijekom susreta sa sinom u prostoriji za posjete pokušao mu dostaviti svega nekoliko centimetara veliki mobitel. No ili je to izveo nespretno, ili su ga pravosudni policajci zbog prijašnjih incidenata u kojima je sudjelovao držali pod posebnom prismotrom. U svakom slučaju vidjeli su pokušaj primopredaje i spriječili. Za kršenje propisa, najvjerojatnije, nitko neće biti kažnjen.

Komšića bi 20. prosinca trebali iz zatvora ponovno dovesti na Općinski kazneni sud gdje mu zajedno s braćom Arjanom (23) i Armendom Rexhepijem (23) te Filipom Filipovićem (23) sude zbog napada na Kristinu Krupljan.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DAVID KOMŠIĆ, MOBITEL