Regija

MOSTAR: Perić pozvao katolike da svjedoče svoju vjeru

Piše: PolitikaPlus/Hina

Mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić predvodio je misu polnoćku u mostarskoj katedrali i pritom pozvao vjernike da ne uklanjaju Isusa iz života prilagođavajući se drugima.

"Ne uklanjajmo Isusa ni iz pjesme ni iz srca. Ne niječimo ga ni pred kršćanima ili nekršćanima. Čestitajmo i proslavimo ovaj blagdan“, pozvao je biskup Perić u propovijedi u mostarskoj prvostolnici Marije Majke Crkve.

Upozorio je kako se u zapadnome društvu Isusa čak nastoji izbaciti iz božićnih pjesama kako ne bi vrijeđale nekršćane. Ocijenio je to pogrešnim ističući kako je Božić - Isusov dan. Važno je zadržati Isusa u životu kako bi se ljudi i svijet mijenjali nabolje, poručio je.

"Mali Isus je bio prognanik i prihvaćao je to privremeno prognanstvo. Razumije sve tjeskobe prognanika, ali ne kani rušiti granične prijelaze i osvajati tuđe gradove i države ili mijenjati režime, nego pokušati ljude mijenjati za bolji svijet“, istaknuo je biskup Perić.

Pozvao je vjernike da budu ponizni i dosljedni u nasljedovanju vjere Isusa Krista unatoč svim kušnjama današnjeg svijeta, te da otvore svoja vrata za dolazak maloga Božića.

I u drugim mostarskim crkvama služene su mise polnoćke. U crkvi sv. Petra i Pavla polnoćku je predvodio provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

RATKO PERIĆ, MOSTAR