Hrvatska

OSIJEK: Uhićen 58-godišnjak s 5,5 kilograma marihuane

Piše: PolitikaPlus/Hina

Više od 5,5 kilograma marihuane otkrila je osječko-baranjska policija pretragom doma i drugih prostorija koje na osječkom području koristi 58-godišnji muškarac, kojega je policija uhitila te se u srijedu pohvalila tom jednom od najvećih pojedinačnih zapljena marihuane u posljednje vrijeme.

Načelnik 2. osječke policijske postaje Igor Ivičić kazao je na konferenciji za novinare kako je 58-godišnjak kazneno prijavljen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te potom predan pritvorskom nadzorniku.

Dodao je kako osumnjičenik nije od ranije poznat policiji po kaznenim djelima vezanima uz zlouporabu droga, a nije želio potvrditi je li marihuanu uzgajao u nekom laboratoriju, Kazao je tek kako se kriminalistička istraga nastavlja.

Glasnogovornik PU osječko-baranjske Darijo Premec izvijestio je kako je policija lani evidentirala 244 kaznena djela zlouporabe droga, što je povećanje od 3 posto. 

Najviše je zapljenjeno marihuane (preko 25 kilograma), zatim amfetamina, tzv. speeda (oko pola kilograma), kokaina (oko 40 grama), kao i kod mladeži sve raširenijih sintetičkih kanaboida, tzv. osvježivača zraka. 

Prijavljeno je 227 muških i 27 ženskih konzumenata droga, a među novoevidentiranim konzumentima su 141 muškarac i 23 žene. Što je još pogubnije za društvo, među novoevidentiranima je devet muških i dvoje ženskih maloljetnika.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DROGA, MARIHUANA