Hrvatska

JOVANOVIĆ: Svi smatramo da bi Zoran Milanović bio uspješan kandidat za predsjednika, ali on mora sam donijeti odluku

Piše: PolitikaPlus

SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović na svojem Facebook profilu objavio je fotografije snimljene u ponedjeljak u Poreču, a na kojima se bivši hrvatski premijer i nekadašnji čelnik SDP-a Zoran Milanović u jednoj konobi druži s viđenijim članovima stranke.

"Zoran nije odlučio hoće li se kandidirati na izborima za predsjednika Republike, ali nije rekao da neće. Svi smatramo da bi Zoran Milanović bio uspješan kandidat, ali on mora sam donijeti tu odluku bez da ga netko gura u to ili nagovara", rekao je SDP-ovac Željko Jovanović Jutarnjem listu dan nakon objave fotografija.

Jovanović je fotografiju na kojoj su, uz Milanovića, Peđa Grbin, Siniša Hajdaš Dončić, Mihael Zmajlović i Vedran Babić (inače svi suspendirani članovi Predsjedništva SDP-a) snimio u konobi pokraj Poreča, gdje se društvo našlo u ponedjeljak poslijepodne, te je objavio na Facebooku uz opasku “u dobrom društvu”.

"Fotografiju nisam objavio s namjerom da izazove ovakvu pozornost. Mi se nalazimo svaka tri do četiri mjeseca, i to u konobi kod nekog gdje se može mirno razgovarati. Uvijek je to ekipa koja je surađivala dok smo bili u Vladi, a ostali smo prijatelji", kaže Jovanović i dodaje da im je politika neizbježna tema, pa su tako s Milanovićem razgovarali o svemu, od SDP-a, preko europskih izbora, do predsjedničkih.

"Zoran razmišlja o predsjedničkim izborima, važe, ali nije donio odluku", rekao je Jovanović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zoran milanović, željko jovanović