Zagreb

UHIĆENJA: U zagrebačkoj Trnavi pronađen laboratorij za uzgoj 'trave'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebačka policija uhitila je 37-godišnjaka koji je u kući u zagrebačkom naselju Trnva imao laboratorij za uzgoj marihuane, a posjedovao je i dva kilograma te droge te 204 stabljike konoplje, izvijestila je policija.

Nakon saznanja da se 37-godišnjak bavi uzgojem i preprodajom marihuane policija je pretražila njegovu kuću, gdje je je pronađen laboratorij za uzgoj bilja sa sustavom za osvjetljavanje, ventilaciju i filtriranje, ali i 204 stabljika konoplje i 236 grama marihuane.

Drugog dana pretražen je i njegov drugi stan gdje je nađeno još 1914 grama marihuane pakirane u 11 staklenki, jedna plastična vrećica te jedna digitalna vaga za precizno mjerenje.

"Utvrđeno je da je 37-godišnjak od lipnja 2018. godine do veljače 2019. godine u stanu obiteljske kuće na području Trnave korištenjem uređaja za emitiranje svijetlosti, uređaja za ventilaciju i filtriranje zraka stvorio potrebne uvjete za umjetni uzgoj bilja gdje je sadio konoplju koju je potom sušio i usitnjavao, a nakon toga bi tako pripremljenu marihuanu u stanu na području Medveščaka prepakiravao i pripremao za daljnju preprodaju", izvijestia je policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 37-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MARIHUANA, UHIĆENJA