Zagreb

DESET GODINA VARALI POSLODAVCA: Lažno prijavili prebivalište pa godinama primali nepripadajuću naknadu za prijevoz

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebačka policija prijavila je 46-godišnjaka i 57-godišnjakinju zbog prijevare, tereteći ih da su kao zaposlenici jedne zagrebačke tvrtke lažno prijavili prebivalište slijedom čega im je poslodavac na ime naknade vanjskog prijevoza od 2009. godine isplatio pozamašnu naknadu.

Policija tvrdi da je osumnjičenom muškarcu za nepostojeće troškove prijevoza isplaćeno 128 tisuća, a ženo 69 tisuća kuna.

Odvojeno ih terete da su kao djelatnici iste tvrtke s ciljem da pribave protupravnu imovinsku korist lažno prikazali da stanuju na adresi izvan grada Zagreba pri čemu su u više navrata dostavili potvrde autoprijevoznika, potvrdu o prijavi boravišta i izjavu da svaki dan putuju na posao i s posla.

Muškarca sumnjiče da je lažnim prikazivanjem činjenica naveo poslodavca da mu od siječnja 2009. do kraja ožujka 2018. na ime naknade vanjskog prijevoza isplati novčanu naknadu od oko 128.000 kuna, te da je kao razliku u obračunu prireza protupravno stekao oko 5750 kuna.

Ženu terete da je navela tvrtku da joj od studenog 2009. do kraja veljače 2014. na ime naknade vanjskog prijevoza isplati 69 tisuća kuna i oko 5750 kuna na razlici u obračunu prireza.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PRJEVARE, POSLODAVAC, TVRTKE, PRJEVOZ