Hrvatska

NEVRJEME: Orkanski vjetar i dalje uzrokuje probleme u priobalju, u prekidu trajektne i katamaranske linije

Piše: PolitikaPlus

Orkanski vjetar koji puše u priobalju, iz unutrašnjosti prema moru i dalje uzrokuje velike probleme u odvijanju prometa i gašenju požara u Dalmaciji, velik broj trajektnih, brodskih i katamaranskih linija je u prekidu, a, unatoč jakom vjetru, mali je zrakoplov uspio sletjeti u splitsku Zračnu luku. 

Zbog orkanskih udara vjetra za sve skupine vozila zatvoreni su: A1 između čvorova Posedarje i Sveti Rok, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, most dr. Franje Tuđmana kod Dubrovnika.

Probleme stvaraju i srušena stabla te razni predmeti na kolnicima.

Nakon problema s nedostatkom goriva, manji zrakoplov s dva člana posade i pet putnika uspio je, unatoč jakom vjetru, sletjeti u Zračnu luku Split.

Aktivno je nekoliko požara na području Šibensko-kninske županije (Grebaštica, Lozovac, Tribunj, Vodice, Sencarić) te nekoliko požara na području Splitsko-dalmatinske županije. Od DHMZ-a je zatražena vremenska prognoza za to područje kako bi se vidjelo da li će se do kraja dana moći angažirati kanaderi i pomoći lokalnim vatrogasnim snagama u gašenju požara.

Potrošači na Dugom otoku, Molatu i Poljicama  u Zadarskoj županiji i dalje nemaju električnu energiju, izvijestili su iz Centra 112.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BURA, VJETAR, DALMACIJA