Hrvatska

Ostojić na Mektićeve optužbe: Ovo je samo bacanje prašine u oči iz dnevno-političkih razloga...

Piše: PolitikaPlus

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić ustvrdio je u srijedu kako su "hrvatski obavještajci" bili uključeni u tajnu operaciju čiji je cilj bio pokazati da u BiH djeluju naoružane skupine radikalnih islamista-selefija odnosno kako su opravdane ranije izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o tisućama islamističkih ektremista u BiH koji su prijetnja sigurnosti cijele regije. 

Predsjednik Saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić komentirao je navode da je SOA htjela angažirati selefije, a kako bi se potvrdile teze predsjednice Grabar-Kitarović vezano uz terorističku prijetnju u susjednoj BiH.

- Nažalost nije prvi puta da ministar sigurnosti BiH daje bombastične izjave. Ovo mogu argumentirano reći, jer ja da sam na njegovom mjestu, vjerojatno bi bilo uhićenih osoba koje su to napravile, bile bi izneseni dokazi. Od odgovornog ministra možete očekivati da o tome ne priča u medijima već da policija uhiti počinitelja. To je jedan od pokušaja da se pošalje određena poruka ili vijest bez ikakvih argumenata. Ministarstvo vanjskih poslova će sigurno o ovome govoriti, a što se tiče Odbora mi imamo obvezu zatražiti informacije.

Ostojić dodaje da je interes RH da je BiH stabilna zemlja te da ne može vjerovati da bi Hrvatska išla u naoružavanje islamskih skupina. Vjerojatno to služi za dnevnopolitičke situacije u BiH.

"Ovakva izjava bi bila logična da ste nakon neke akcije pronašli neko oružje i osobe i uhitili one koji u tome sudjeluju. Ovo je samo bacanje prašine u oči iz dnevno-političkih razloga. Bez obzira na sve tražit ćemo argumente"

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ranko ostojić, dragan mektić