Hrvatska

VUKOVAR: Penava u pravoslavnoj crkvi: Ovo je iskorak koji je prijeko potreban

Piše: PolitikaPlus/Hina

Vukovarski gradonačelnik Ivan  Penava sa suradnicima nazočio je uskrsnoj liturgiji u pravoslavnom hramu Svetog Nikolaja u Vukovaru povodom blagdana Uskrsa kojega danas vjernici slave prema julijanskome kalendaru.

Pravoslavnim vjernicima čestitao je Uskrs, a svoju nazočnost pravoslavnoj liturgiji komentirao riječima da je to ljudska gesta i iskorak u smjeru koji je prijeko potreban.

„Koliko znamo ovo je prvi put da je jedan gradonačelnik Vukovara nakon Domovinskog rata došao u pravoslavnu crkvu. Drago mi je što sam ovdje sa svojim sugrađanima kojima čestitam Uskrs sa željom da ga provedu u miru i sa svojim obiteljima“ rekao je Penava.

Na novinarsko pitanje očekuje li da se sada predstavnici srpske zajednice pojave na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, Penava je rekao da će o tome govoriti njihova djela.

„Ovdje sam danas isključivo zbog pravoslavnih vjernika koji su građani Vukovara“, rekao je vukovarski gradonačelnik te dodao da se katkada previše obaziremo na riječi, a premalo na djela, na ono što tko čini.
S gradonačelnikom Penavom u hramu Sv. Nikolaja uskrsnoj liturgiji nazočila je i dogradonačelnica Ivana Mujkić, čelnik vukovarskog HDZ-a Damir Barna, vijećnik HDZ-a u Gradskome vijeću i hrvatski branitelj srpske nacionalnosti Savo Manojlović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VUKOVAR PENAVA, USKRS